Gülseren Budayıcıoğlu'nun Posta Gazetesi'nden  Ateş Gürsoy Cimin'e verdiği röportajından kısa bir kesit...

‘Masumlar Apartmanı’ndaki gibi bir aile var mı fiilen yoksa abartı mı var?

Hakiki aile ‘Masumlar Apartmanı’nda olduğundan çok daha gösterişli. O kadarını ırk kaldıramaz diye ben kitapta da olabildiği değin azalttım. Reel hikayeler, benim kitaplarımınkinden fazla daha abartılı. Hatta ara sıra bunu yazsam insanlar inanmaz fakat diye düşünüyorum.

Size de ne zorlama, ne alışılmadık hastalar gelmiş!

O Kadar demeyin! Hepimizin hayatı gerçekte dizi de film de roman da olur. Hepimizin hayatında insanlarla paylaşamadığımız fazla özel ayrıntılar var. Topluma misal olabilecek, benim mesajlarıma yerinde olacak, Şiddete ve kötülüğün her çeşidine “Dur!” diyen hikayeleri seçiyorum.

Hastalarınızın hayatını ifşa ettiğinizi söyleyenlere ne anlatmak istersiniz?

Yaptığın işin etikliğini savunuyorum. Ne ifşası? Sadece psikiyatrist değil, hiçbir hekim bunu yapamaz. Olası değil! Özel yaşam gizliliği vardır, yasalar vardır. Kitapta geçen isimler bile okuduğunda kendilerini tanımakta güçlük çeker. Ufak bir anahtar sözcük bile katiyen vermem. Yer vakit, isimler, meslekler, çağlar tümü değişir. diğer taraftan ekrana gelince ayrıntılarıyla değişir bunlar.

Sizi bazı psikiyatristler de eleştiriyor.

Ben tüm meslektaşlarıma hürmet duyuyorum. Ama bu bir psikiyatrı semineri değil, psikologlara özel hazır bir eğitim semineri yok. Bu halka açık bir televizyon dizisi. Bizim psikiyatriyi halka ulaştırmamıza olasılık veren programlar bunlar. Bu dizilerden daha sonra psikiyatriye olan tatbik sayısı fazla arttı. Bu bile ülkemiz için ne değin önemli ve büyük bir adım.

Siz hasta olsaydınız ve doktorunuz sizin yaşadıklarınızı kitap yapsaydı ne yapardınız?

Ağlayarak izlerdim. Nasıl hastalarımın hayatını izlediğimde gözlerim doluyorsa kendiminkinden daha fazla etkilendirdim. Ben kendi yazdığım kitaplarımı bile gözlerim dolarak okurum. Bu dizilerin yapımında emek veren bütün ekip arkadaşlarıma buradan teşekkür etmek isterim. Bir dizi koskocoman emeklerle ekrana geliyor. Eğer bu diziler beğeniliyorsa burada ortak bir emek var.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/gulseren-budayicioglundan-sasirtan-masumlar-apartmani-itirafi-haberi-532391