Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından Kıbrıs Rum Yönetiminin Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile görüşmesinin arkasında yaptığı açıklamada, “Bu, Birleşmiş Milletler Emniyet Konseyi kararlarının açık bir ihlalidir ve müzakereleri her yerde başlatma çabalarını olumsuz etkileyecektir” dedi.

Dendias da “Türk tarafının açıklamaları, yeni bir ‘oldu-bitti’ yaratmaya, Kıbrıs’ı her yerde birleştirme umudunu kesin olarak gömmeye çalışıyor” ifadesini kullandı.

Euronews’ta yer alan habere tarafından, Erdoğan ve KKTC’den yapılan açıklamaların peşinde ABD’nin başını çektiği Batılı güçler, eylemi “kabul edilemez” ve “provokatif” olarak nitelendirdi.

“KIBRIS TÜRK DEVLETİ İÇİN BÜTÜN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC ziyareti sonrası, “Kıbrıs Türk Devletinin en kısa zamanda geniş bir tanınırlığa sahip olması için her türlü gayreti sergileyeceğiz.” dedi.

Video konferans aracılığıyla düzenlenen, 81 ilin AKP teşkilatıyla bayramlaşma programında konuşan Erdoğan, “Bundan Böyle bizim için Kuzey Kıbrıs, Güney Kıbrıs diye bir durum kalmamıştır. Bizim için yalnızca Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin mevcut sıkıntıları içindeki bağımsız devletler vardır. Ada’daki 2 jurnal temaslarımız esnasında Kıbrıs Türkü kardeşlerimizi, cumhurbaşkanından gençlerine kadar tüm kesimleriyle bu konuda kararlı gördüm. Kıbrıs Türk Devleti’nin en kısa zamanda geniş bir tanınırlığa sahip olması için her türlü gayreti sergileyeceğiz. İnşallah yakında bunun somut neticelerini de görmeye başlayacağız.” diye konuştu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, KKTC ziyareti sırasında Kapalı Maraş’ın bitmiş yerleşime açılacağını kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın bizlerle paylaştığı kararla Maraş’ta hayat baştan başlayacaktır. Mülkiyet haklarına riayet edilerek yürütülen bu çalışmalar ışığında artık Maraş’ta herkesin yararına olacak yeni bir dönemin kapıları açılacaktır. Açılımın ilk önce Kapalı Maraş’ın yüzde 3 buçuğuna tekabül eden pilot bölgede başlayacak olması Kıbrıs Türk makamlarının bu konuya ne kadar alıngan yaklaştığını ortaya koyuyor."

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/guney-kibris-rum-yonetimi-erdoganin-sozlerini-bmye-tasidi-haberi-535797