Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından Kanal D’de yayınlanan ‘Neler Oluyor Hayatta’nın sunucusu Hakan Ural, Kocaeli’de bir hastanede yaşanan olayı, programdaki partneri Nur Tuğba Algül ile tartıştı.

Hakan Ural, spiker Nur Tuğba Algül’ün çocuğu üzerinden bir örnekte bulundu. Ural’ın sıhhat çalışanları için “İki dakika delikanlı olalım. Sen olsaydın gözünü çıkarırsın” demesinin arkasında, Nur Tuğba Algül de “Yapardım” yanıtını verdi.

öte taraftan Hakan Ural’ın, “Acun doğru çok Yunan arkadaşı olduğunu” ama “Yunanistan’la savaşa girseler ve tutsak düşse, doktorların kendisine görmek zorunda olduğunu” söylemesi dikkat çekti.

Hakan Ural’ın bu sözlerine doktorlar ve afiyet çalışanları Twitter’da #ÖzürDileHakanUral hashtagi ile tepkilerini dile getirdi.

TTB: "HUKUKI İŞLEM BAŞLATACAĞIZ"

Türk Tabipleri Birliği de (TTB), söz konusu yayına ilişkin bir yorumlama yayınladı:

"Bir gece önce Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde dört güç vakasının yaşanması, sağlıkta zorlama konusunda geldiğimiz korkunç sonucu gösteriyor. Bakanlık bu konuda hâlâ etkin çözüm yollarını devreye sokmaktan imtina ederken; hekimler ve sıhhat çalışanları tükeniyor. Sağlıkta güç; politikacıların söylemleri, medyanın dili ve sağlık sisteminin çöküşüyle daha da artıyor.

Bu sabah da bir medya kuruluşunda yayımlanan programda, hekim arkadaşımız üzerinden yapılan gerçeğe aykırı haber ile tüm meslektaşlarımızın hedef haline getirilmesini ve doktor arkadaşımıza karşın fiziki şiddet tehdidini kabul edilemez olduğunu dile getiriyoruz. İlgili yayınlama hakkında yasal işlemleri başlatacağımızı bütün kamuoyuna duyuruyoruz."

HAKAN URAL: "ÖZÜR DİLERİM"

Tepkilerin ardından Instagram hesabından açıklama yapan Hakan Ural, kendini şu sözlerle savundu:

“Bu dünyada şu yaşımda 40 yıldır yanlışım doğrumla göz önünde tanıdık biri olarak katiyen hiç bir kurum veya kişiye bilerek seve seve sürç-ü lisan etmem tanıyan cümbür cemaat bilir tanımayan sorar öğrenir! Sağlıkçılarımızla ilgili söylem ve görüşlerim bu kadar ortadayken ve biliniyorken bu konuda bile sosyal medyada algılama yaratmaya çalışıyorsunuz! Yazıklar olsun…

Ivedi hastası olan birine kendi tasarrufundan grev yapıyorum diye bakmayan bir sağlıkçıyı empati yaparak eleştirdim evet her kurumda yanlış yani bir kişiyi bireysel eleştirmemi! O kişi senin evladın veya anan baban olabilir ve müdahale edilmezse ölebilir dedim… Görüşüm bu lakin teşbihlerimden dolayı bir sağlıkçımızı dahi üzüp kırdıysam özür dilerim natürel ama.

Beni linç etmeye ettirmeye çalışanlar gibi egom, kibirim değil ben halkımı milletimi kemiksiz seven biriyim… Siz şeytanca planlarınıza devam edin. Beni her an her saniye gaye göstermeye insanları gaza getirip kışkırtmaya ayırdığınız zaman ve çabayı diğer bir işe ayırsanız alim olurdunuz!"

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/hakan-ural-tepki-ceken-sozlerinin-ardindan-ozur-diledi-haberi-542203