Sputnik'ten Burcu Okutan'ın haberine göre Rus Aleksandrov Kızılordu Korosu ile İstanbul'da sahneye meydana çıkan ressam Haluk Levent; Sakarya, Harbiye, İzmir Marşı, Çanakkale Türküsü marşlarının da söylendiği konserin 'çocukluk hayali' olduğunu belirtti. 

Rus Aleksandrov Kızılordu Korosu ile konser veren birincil Türk artist olan Levent, "Kurtuluş Savaşı vaktinde Rusya bize çok dostluk, kardeşlik yaptı. Ben Türk-Rus ilişkilerinin fazla üstteki düzeye çıkmasını isteyenlerden biriyim" dedi.

"Bu konser benim çocukluk hayalimdi"

Vadi İstanbul'daki konser öncesinde konuşan Haluk Levent "Bu benim çocukluk hayallerimden bir tanesiydi. Rus Kızılordu, o zamanlarda yalnızca televizyonda birkaç defa ve kasetlerden ulaşabildiğimiz bir şeydi. O zamanlarda 'Onlarla sahneye çıksam, şarkılar söylesem' diye kurduğum bir hayaldi. Müzisyen olduktan sonra da yakınen takip ettiğim, ilgiyle izlediğim korolardan bir parça başına. Hatta başlarına çok kötü bir afet geldikten daha sonra da doğrusu için için ağlamışımdır" dedi.

"Rusya'yla tarihsel bir bağımız var"

"Rusya bize fazla dostluk, kardeşlik yaptı" diyen Levent şunları kaydetti:

"Kurtuluş Savaşı vaktinde Rusya bize çok arkadaşlık, kardeşlik yaptı. Cumhuriyet marşları söyleyeceğim Rus Kızılordu ile beraber. Onlar Atatürk'ün askerlerine kendi askeri gibi şarkı söyleyecekler, ne kadar şerefli. Yani 'biz kardeşiz' aramak istiyorlar. Ben Türk-Rus ilişkilerinin fazla üstteki düzeye çıkmasını isteyenlerden biriyim. Umarım konjonktür de öyle ilerler. 

Biz 'Yurtta uzlaşma dünyada uzlaşma' diyorsak, müşterek anlama içinde olmalıyız. Bu Kızılordu konseri bir kardeşlik durumu" ifadelerini kullandı.

Konserde Rus marşlarının yanı sıra, Çanakkale Türküsü, Harbiye ve İzmir marşları da söylendi.

Konser gelirinin bir bölümü Mehmetçik Vakfı'na ulaştırılacak. Gecenin sonunda ise sponsorlara çiçek takdimi gerçekleştirildi.

"Solist almıyordu, ilk kez beni aldılar"

Ünlü şarkıcı, geçtiğimiz günlerde Rus Aleksandrov Kızılordu Korosu'yla Cumhuriyet konserleri vereceğini açıklarken, "Pazartesi, salı, çarşamba Rus Kızılordu Korosu'yla konsere çıkacağız. Rus Kızılordu Korosu bugüne kadar solist almıyordu, sağ olsunlar ilk önce beni aldılar. Kendi gösterileri olacak, muazzam gösteriler" demişti.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/haluk-levent-kizilordu-korosuyla-sahneye-cikti-haberi-538988