Milliyet Gazetesi'nden Ferit Zengin'in haberine göre İstanbul’da 20 sene evvel 12 bıçak ve çekiç darbeleriyle hunharca öldürülen 12 yaşındaki Hande Çinkitaş cinayetinde zaman aşımına 2 ay kala şok büyüme yaşandı.

Kadıköy, İçerenköy’de 4 Ocak 2001 tarihinde yaşanan vakada, 12 yaşındaki Hande Çinkitaş evinde ölü olarak bulunmuştu. Bedeninde 13 bıçak darbesi ve başında çekiç darbesi izleri bulunan altıncı sınıf talebesi Hande Çinkitaş’ın katil zanlısının minik kızın boğazını ve sol bileğini kopma noktasına gelinceye kadar kestiği de tespit edilmişti. Cinayet Ofis takımları, o yarıyıl yapılan çalışmalarda, minik kızın öldürüldüğü odada, bazı ispatlara erişmişti. Vaka yerinde yapılan tahlilde Çinkitaş’ın avucunda saç telleri bulan ancak bu saçlarda yapılan tahlilde yabancı bir şahsa ait rastgele bir Deoksirübo Nükleik Asit misali bulamayan takımlar, Hande Çinkitaş’a ait olduğunu tespit ettiği saç tellerinin katil ya da katiller tarafından cinayetin ardından makasla kesilerek cinayet mahalline dağıtıldığını tanımlanmıştı. Yeniden yapılan çalışmalarda konutun kapısında zorlama izinin olmamasından katilin tanıdık biri olmasının yüksek olasılık olduğunu değerlendiren takımlar, saç telleri analizinde saçların kıl köklerinin olmaması nedeniyle neticeye erişememiş, cinayet aleti olarak el konan bıçakta da belirtiye erişememişti.

Üzerinden 20 sene geçmesine karşın medyada sık sık yer alan cinayetle alakalı yine analize alınan kabahat aleti bıçağı yurt dışından özel olarak getirilerek ilk kere kullanılan bir kitle araştıran takımlar, bıçağın bariz tarafında yeni ten parçacıklarına tesadüftü. Ten parçacıkları üzerinde Deoksirübo Nükleik Asit testi yapan takımlar, parçacıkların Hande’nin babası Nezih Çinkitaş’a ait olduğunu tanımladı. Tespit üzerine harekete geçen polis, evvelki gün baba Nezih Çinkitaş ile cinayetten sonra ayrı yaşamaya başlayan ve boşanma davaları hala süren üvey anne Şehnaz Çinkitaş ve komşuları Hacı Osman K.’yı nezaretine alıp emniyete götürdü.

Emniyette yapılan ilk sorgularında yargılamaları kabul etmeyip kabahati birbirlerinin üzerine atan Çinkitaş çiftinden Şehnaz Çinkitaş’ın “Ben öldürmedim, öldürse öldürse eşim öldürmüştür” biçiminde ifade verdiği bilinirken, Nezih Çinkitaş’ın da cinayet yargılamasını kabul etmeyip eşinin yapmış olabileceği istikametinde ifade verdiği bilindi. Şehnaz Çinkitaş ve Nezih Çinkitaş hapsedilirken, Hacı Osman K. özgür vazgeçildi.

Annenin çığlığı

Kızı Hande Çinkitaş’ın katillerinin seneler sonra ortaya çıktığını bilen Candan Turgay, haber alır almaz çığlık atmaya başladı. Candan Turgay’ın eşi Erhan Turgay, “Şu an kardeşiyle dahi görüşemeyecek halde. Katillerin tutulduğunu bilince konutta çığlık atmaya başladı. Bir yandan ağladı ve titremeye başladı. 20 yıldır katillerin peşini vazgeçmedi. Şu an kendinde değil” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com