İkiz kardeşi Öykü Gürman ile birlikte söylediği ’Evlerinin Önü Boyalı Direk’ şarkısı ile ünlenen Berk Gürman’a, 2 yıl önce boşandığı İzmir'li eşi Melek Zübeyde Türkoğlu için mahkeme tarafından bağlanan, aylık 1200 lira nafakayı 2 kez ödemediği gerekçesiyle, İzmir 9. İcra Mahkemesi tarafından 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Melek Zübeyde Türkoğlu’nun avukatı Tülin Alsancak, müvekkiline bağlanan nafakayı ödemediği iddiasıyla paranın tahsili için Berk Gürman’a karşı dava açtı. İzmir 9’uncu İcra Mahkemesi’ndeki dava'ya Melek Zübeyde Türkoğlu’nun avukatı Tülin Alsancak katılırken, başka katılan olmadı. Hakim, Berk Gürman’ı, nafaka hükmüne uymaması sebebiyle 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Berk Gürman temyiz etmeyince, karar kesinleşti. İzmir 24. İcra Müdürlüğü de mahkemenin kararının infazına geçti. 
 
Berk Gürman daha önce hakkında açılan bir davada İstanbul 8’inci İcra Mahkemesi tarafından 1-3 ay arasında hapis cezasına çarptırılmıştı.
 
Avukat Tülin Alsancak, boşanma davası sonuçlanana kadar mahkemenin müvekkiline ödenmesine karar verdiği aylık 750 Lira önlem nafakası parasını da davalı Berk Gürman’ın bugüne kadarda hiç ödemediğini ve 70 bin lira nafaka, yasal faizleri hariç 130 bin lira da maddi ve manevi tazminat alacaklarının olduğunu sözlerine ekledi. Alsancak, Berk Gürman’ın parayı ödememesi halinde cezaevine gireceğini de şiddetle belirtti. Gürman’ın, parayı ödemesi halinde ise cezanın infazı durdurulacak.
 
İkizi olan Öykü Gürman ise evlendiği Yavuz Bingöl ile 7 ay süren evlliğini geçtiğimiz haftalarda bitirmişti.