Özellikle Covid- 19 virüsüne karşı, sosyal ve paklik tedbirleri ile beraber, beslenmemize dikkat etmemiz çok ehemmiyetli.

Bağışıklık sistemimizi eforlu yakalamak için bu gıda ve meşrubatları her gün harcamalıyız;

Su: Su her zaman her yerde işe fayda. Her gün ve devamlı olarak bol ölçüde su için. Böylece; dolaşım sisteminiz açılır, bedeninize hasar veren yabancı maddeler, virüsler ve makûs bakterilerin atımı basitleşir. Ödem yaradılışı yasaklanır.

Yoğurt: Her gün kesinlikle 2-3 su kadehi süt veya yoğurt olarak kalsiyum grubu besinler harcamalıyız. Böylece bu gıda grubunda bol ölçüde bulunan kalsiyum; Kemik ve adale gelişimine, sıhhatine pozitif tesir gösterir, dolaşımı süratlendirir, su balansını sağlar, ödemi maniler. Tansiyonu ayarlar.

Yeşil yapraklı sebzeler, özellikle Roka: Çok düşük neredeyse sıfır kalori olan roka, yoğun ölçüde antioksidan ve antikanserojen maddeler kapsıyor. Bu maddeler; Sıhhatimizi korur ve geliştirir, Kalp sıhhatini korur, kardiovasküler hastalık tehlikenizi eksiltir, bağışıklık sisteminde misyonludur. Yeterli ölçüde ve kumpaslı olarak beslenmemizde bulunan fitokimyasallar ayrıca ur gelişmesini inhibe eder.

Roka: A vitamini, C vitamini ve B2 vitamini dediğimiz riboflovin açısından son derece zengin. Böylece; A vitamini, eforlu natürel antioksidan işlev görür. Gözde görme için lüzumludur. Sıhhatli mukus çeperi ve cilt bakımı için de lüzumludur.

Limon: 4 mevsim harcanan turunçgil çeşidi olan limon, yaz kış soframızın bırakılmazı olmalıdır. Yoğun C vitamini kapsadığı için; bağışıklık sistemimizi eforlu meblağ. Besinler içinde bulunan demir mineralinin bedene alınmasını basitleştirerek, demir yetersizliği anemisine gözetir. A vitamini kapsar. Folik asit kapsar. Hücre yenilenmesinde destekçi de olur.

Nil Şahin Gürhan / Akşam GAZETESİ

Kaynak: www.sacitaslan.com