Ekipler, piyasa değeri yaklaşık 7 milyon lira olan 689 kutu ilacın serviste yatan hastalara verilmediğini, yasa dışı yollarla satıldığını saptama etti. Savcılığın yakalama kararı çıkartmasının arkasında harekete geçen ekipler, güvenilmez hemşire Nardane B.’yi (48), 16 Haziran sabahı evine düzenlenen operasyonla gözaltına aldı.

15 HEKIM ADINA TALEP OLUŞTURDU
Yapılan çalışmada zanlının, sistemlerini açık bırakan 15 hekim adına laf konusu ilaçlar için talep oluşturduğu, sonradan da hastanenin eczanesine gidip diğer bir hemşirenin adını ve imzasını kullanarak ilaçları aldığı ortaya çıktı. Zanlının ayrıca kanser hastası olmayan hastalara da kanser ilacı yazdığı belirlendi. Zanlı, aldığı ilaçları suç ortakları Levent E. ile Cem B.’ye verdiği, bu şahısların de yasadışı yollardan satmak yaptığı tespit edildi. Ayrıca zanlının bu işlemler karşılığında da 500 ila bin 500 lira arasında komite aldığı öne sürüldü.

İFADESİ PES DEDİRTTİ: MADDİ DURUMUM İYİ DEĞİLDİ
Bir hastane görevlisinin şikayeti üzerine Afiyet Bakanlığı’ndan müfettişin görevlendirildiği, yapılan incelemenin peşinde zanlının bir aile sağlığı merkezine gönderildiği öğrenildi. öte yandan, zanlının suç ortaklarının da bir vakit önce gözaltına alınıp, ‘uyuşturucu ticareti’ suçundan tutuklandığı belirtildi. Zanlı Nardane B., emniyetteki ifadesinde, “Fiziksel durumum iyi değildi. O yüzden yaptım” dediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardındaki adliyeye sevk edilen Nurdane B., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/hastaneden-7-milyon-liralik-ilac-vurgunu.html