Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından Meteoroloji’nin yayınladığı hava durumu tahminlerine kadar yurdu saran sağanak yağışlar çoğu şehirde yerini kar yağışına bırakacak. Hava sıcaklıklarında yaşanacak hissedilir düşüşler yarın kendini gösterecek. Soğuk hava, hafta sonu da etkin olmaya devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü göre yapılan son değerlendirmelere tarafından: Ülkemizin parçalı ve fazla bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Batman, Siirt, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği varsayım ediliyor.

Genel Olarak yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök şamatalı sağanak, Toroslar Mevkii, Batı Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yer yer karla karmakarışık yağmur ve kar biçiminde olması beklenen yağışların; bugün Kırklareli, Tekirdağ, Mersin, Konya, Karaman, Aksaray, Kırşehir ve Nevşehir, gece saatlerinde Adana, Adapazarı, Düzce, Zonguldak çevrelerinde kuvvetli (20-60 kg/m²), Antalya'nın doğusunda yer yer fazla kuvvetli (50-85 kg/m²), Toroslar Mevkii’nde ise yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/hava-durumu-aniden-degisecek-kar-geliyor-haberi-542373