Sözcü Gazetesi'nden Müslüm Evci'nin haberine kadar Konya Selçuk Üniversitesi Hayvan Hastanesi Başhekimliği, hayvanseverlerin tepkisini toplayan bir karara imza attı.

Başhekimlik, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda kısıtlı çalışmaya geçeceğini belirterek, hastanenin saat 17:00'dan 08:30'a kadar hayvan kabul edilmeyeceğini duyurdu.

“CANLARIMIZ ORTADA KALACAK”

Hayvan Hastanesi Başhekimliği’nin aldığı karara tepki gösteren Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Sürmeli şunları söyledi:

"Tam kapanma boyunca Konya Selçuk Ünversitesi Veterinerlik Fakültesi saat 17.00 ‘ den daha sonra hasta kabul etmeyeceğini ivedi hizmeti vermeyeceğini açıkladı. Saat 17.00- sabah 8.30 arası acele yardım, iç kanamalı hasta gelirse bu sokaktaki masum canlarımız ne olacak?  Canlarımız besbelli kalacaklar. 2001 yılında valilik şerhi olan belediyelerle veterinerlik fakültesi aralarında yapılan protokole da aykırı.

“BU SORUMSUZLUKTAN DÖNMEYE AĞIRLAMA EDİYORUZ”

Konuya ilişkin yazılmış bir açıklama yapan Şefkat-Der yönetimi ise, üniversite başhekimliğine karardan dönme çağrısında bulundu.

Şefkat-Der'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Böyle sorumsuzluk olmaz. Bu kararla, Konya’da Resmi Kurumlar ağır hasta, kazalı canları, acı içerisinde ölüme terk etmiş oldu. Saat 17:00’dan sonradan hiç bir tedavi imkânı kalmadı. Hem birçok gün poliklinikler de kapanınca, ağır hastaların tedavisi ameliyatı da yapılmaz ışık halkası gelerek çoğu masum can da ölecek. Konya Selçuk Üniversitesi Baytar Fakültesi Hayvan Hastanesi yetkililerinin aldığı bu meslek etiği ile bağdaşmayan sorumsuzluktan dönmeye eğlence ediyoruz.

Ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilce belediyelerini de hayvancanlarımızın ivedi müdahale, çözümleme, teşhis çare ameliyat, imkanı sunulmasına yönelik alıştırma yapmasını istek ediyoruz. Selçuk Hayvan Hastanesi Haftanın çoğu günü poliklinik hizmeti de vermiyor. Keza acil vakalar da ağır hastalar da saat 17:00’den sonradan iyice ölüme acı içinde inlemeye terk edilmiş oldu."

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/hayvanseverleri-ayaga-kaldiran-karar-haberi-532115