Hazal Kaya yaklaşık 1 yıldır kendisini twitter'dan rahatsız eden İran asıllı hayranı Eıssa Yazdan Karımı hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Oyuncunun avukatı savcılığa yaptığı şikayette, geçtiğimiz Haziran'dan bu yana Hazal Kaya'ya ait Twitter hesabına rahatsız edici mesajlar yazdığı, ardından 2015 yılı Haziran ayında müştekinin işyerine değişik tarihlerde üzerinde "aşkım, eşim, karım" şeklinde notlar bulunan hediyeler gönderdiği, ikametgah adresini öğrenerek evine geldiği, güvenliğe üzerinde iletişim bilgilerinin yazdığı hediyeler bıraktığı yer aldı.

SİLAH SİPARİŞ ETMİŞ
İran asılıı hayranın kendi adına açtığı Facebook hesabında Hazal Kaya'nın fotoğraflarının bulunduğu
"ya Hazal'ım ya ölüm",
"Hazalım şimdi arabayla karşımdan geçti, eve gittim ama kimse yok masaya bıraktım hediyesini",
Hazal benim tek nazlı canım bir tanem gözbebeğim eşimdir" şeklinde gönderiler yazdığı ve silah siparişi verdiğini ifade ettiği paylaşımlarının bulunduğu belirtildi.

3 YIL 6 AY HAPSİ İSTEDİ
Savcılık makamı hazırladığı iddianamede şüpheli Karımı hakkında tehdit, kişilerin huzur ve sükununu bozma ve cinsel taciz suçlarını işlediği konusunda yeterli delil bulunduğu gerekçesiyle kamu davası açılmasını talep etti.

Savcılık, saplantılı hayran hakkında üç yıl altı aya kadar hapis cezası talebinde bulundu. Savcılık ayrıca TCK 53. maddesi gereğince Karımı'nın seçme seçilme, velayet hakkından da mahrum bırakılmasını talep etti.