Sabahtan Gazetesi yazarı Hilal Kaplan bugün köşesinde Sezgin Baran Korkmaz ve Veyis Alev ile ilgili yazı yazdı.

Hilal Kaplan'ın, "Sezgin Baran Korkmaz'ın ağındaki gazeteciler" başlıklı yazısında Baran'ın ağında 12 gazetecinin daha olduğu iddiası dikkat çekti.

İşte Hilal Kaplan'ın yazısı:

Geçtiğimiz mayıs ayında SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz ve diğerleri hakkında, Amerika'dan hileli kazançla elde edilen "servet değerini temize çıkartma" suçundan hapis cezası istemiyle İstanbul 10. Asliye Suç Oluşturan Mahkemesi'nde açılan davanın birincil duruşması görülmüş ve duruşma hükmen tutuklama kararı vermişti.

Amerika'daki davada ise yeni bir gelişme oldu. Avukatlarının basına verdiği veri doğruysa, Korkmaz'ın katıldığı yayının sonrasında ABD'deki davayla benzer yeni bir dava açıldı ve tutuklama kararı bunun üzerinden istendi. Gerisinde da kısa zaman içinde Korkmaz, ABD'nin talebi üzerine Avusturya'da tutuklandı.

Korkmaz meselesinin bizi ilgilendiren yanı yalnızca kara para temize çıkartma ya da dolandırıcılık iddiaları değil. aynı zamanda medya ile bu "işadamı"nın kurduğu belli ki yakın ilişki... Aklınıza gelen bir takım yazarlar, TV kanalları ve internet siteleri ile bu kişinin adını arattığınızda nasıl devasa bir PR ağı kurduğunu hayretle görüyorsunuz. Fakat bu PR'ın ne kadarı gerçekçi ne kadarı "adamakıllı hissi", hemen şimdi süresiz. Umuyorum işin bu kısmı da mahkemeye intikal eder ve adalet mekanizması çerçevesinde görürüz.

Zira bir takım yazarlara "sınırsız kredi kartı", bazı yazarlara elden para desteği verdiği, bazılarını da ballı tatillere gönderdiği kulaktan kulağa yayılıyor. Apaçık yalnızca Veyis Ateş'in ismi dönüyor ve muhakkak fakat Korkmaz, işine geldiği için şimdilik sadece bir ad telaffuz ediyor. Ancak laf konusu ağda 12 gazetecinin daha olduğu söyleniyor.

öte yandan Korkmaz'ın "ablam" dediği Sevilay Yılman dün garip bir tweet attı ve Korkmaz'ın hangi gazetecileri evinde veya otelinde ağırladığını, kimlerin kredi kartını ödediğini sordu. Sonra da bu tweet'i sildi. Esas bizler daha on gün öncesine değin "Dolandırdıysa Amerika'yı dolandırdı" mealinde suçunu hafifletmeye kalktığı "kardeşi"nin neler yaptığını bilmeyi talep etmeliyiz.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/hilal-kaplan-sezgin-baran-korkmazin-aginda-12-gazeteci-daha-var-haberi-534407