Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar ABD'li ünlü oyuncu Angelina Jolie, Uluslararası Mülteciler Günü’nde Burkina Faso'da yer alan bir sığınmacı kampını ziyaret etti. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği özel elçisi olan Jolie, 11 binden artı Malili mültecinin bulunduğu Goudebo’da mülteciler ile bir araya geldi.

46 yaşındaki Jolie kampta yaptığı konuşmada, “Korkunç saldırılara ve zorluklara rağmen yerinden edilmiş kardeşlerini karşılamaya sürekli ve sahip oldukları az şeyi paylaşan Burkina Faso halkıyla dayanışmamı göstermek için buradayım. Fazla daha fazla kaynağa sahip öteki ülkelerin sınırlarını ve zihinlerini mültecilere kapattığı bir zamanda aranızda bulunmaktan, cesaretiniz ve gücünüz için saygıyla başımı eğmekten onur duyuyor ve minnettarım” dedi.

Angelina Jolie, “Küresel olarak yerinden edilme durumu hakkında hiçbir vakit bugünkü değin endişelenmedim. derhal dünya çapında 82 milyondan pozitif zorla yerinden edilmiş insan var. aynı zamanda sayıları on yılda ikiye katlandı. 95 kişiden 1’i, insanlığın yüzde biri yerinden edildi ve sayılar artıyor” diye konuştu.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/hollywood-yildizi-angelina-jolie-multeci-kampinda-haberi-534454