Habertürk'ün haberine kadar Devlete Ait Gazete'nin bugünkü sayısında bulunan ödenti yöntem kanunu ve bir takım kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanuna kadar, ülke genelinde uygulanan kısıtlamalar nedeniyle hak kayıplarının önlenmesi nedeniyle, takdim süresinin son günü 30 Nisan ile 31 Mayıs tarihleri arasına isabet eden çekler, 1 Haziran'dan daha sonra kalan ibraz süresi içinde takdim edilebilecek.

Yasa zarfında, bahsedilen tarihler aralarında vadesi gelen kambiyo senetlerine dayalı alacaklar hakkında 30 Nisan ile 31 Mayıs aralarında icra ve iflas takibi başlatılamayacak, ihtiyati haciz kararı verilemeyecek ve başlamış takipler duracak.

Millet mali yönetimi ve denetleme kanunu kapsamına giren kamu idarelerinin halk hukukundan veya özel hukuktan doğan alacakları hakkında 30 Nisan ile 31 Mayıs tarihleri aralarında icra ve iflas takibi başlatılamayacak. Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklilere yapılan 1,000 TL'lik ikramiye ödemesinde 100 TL'lik artış sağlayan madde de yasa dahilinde yer alıyor.

Yasa, petrol piyasası ve mazot sektöründe değişik düzenlemeler de içeriyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/icra-takipleri-haziran-ayina-kadar-durduruldu-haberi-532028