Ülke ekonomisinin milletlerarası rekabetçiliğin geliştirilmesi, idareli büyümeye katkı maddesi sağlanması, ülkeye Döviz girdisi sağlanarak hesaplı istikrarın korunması ve istihdam imkanlarının artırılması nedeniyle yeni bir teşvik getiriliyor.

Kurumlar Vergisi Kanunu’nda yapılan değişikliğe göre, katılımcı belgesi alarak İstanbul Finans Merkezi (İFM) Bölgesinde faaliyette yer alan kurumların, bilhassa bu faaliyet zarfında yurt dışından satın alınan malları Türkiye’ye getirilmeksizin yurt dışarıya satmalarından veya yurt dıştan gerçekleşen mal alım satımlarına arabuluculuk etmelerinden sağladıkları kazancın yüzde 50’si kurum kazancından indirilecek.

Bu indirimden yararlanılabilmesi için kazancın elde edildiği hesap dönemine ilişkin yıllık kurumlar vergisi beyannamesinin verilmesi gereken tarihe değin Türkiye’ye transfer edilmiş olması, arabuluculuk faaliyetine ilişkin malların satıcısı ve alıcısının Türkiye’de olmaması şartı aranacak. Cumhurbaşkanı, bu oranı, sıfıra değin indirmeye veya bir katına kadar artırmaya yetkili olacak.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/ifmdeki-kurumlara-yeni-tesvik-geliyor.html