CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Ahali TV canlı yayınına katılarak Sözüm Var programında ‘FETÖ borsası’nı açıkladı.

Galatasaray Stadı’nın yan kuleleri kastederek konuşan Ali Mahir Başarır, ‘Orada bir tane FETÖ’ye yakın bir şirket göre yapılmış bir kule var. Cümbür Cemaat de görüyor. Yakın bir zamanda olayları ve isimleri de açıklayacağım. Bu konuda da bir rapor hazırlıyorum, bir çalışma yapıyorum. Ben soruyorum. Nerede?’ diyerek FETÖ borsası diye deyiş ettiği para hareketlerini anlattı.

‘İşte FETÖ borsası budur’

‘FETÖ borsası İstanbul’un göbeğinde iki tane kulenin birisidir’ diye vurgulayan Başarır ‘Türkiye’de birçok yer var böyle. Mesela Boydaklar mesela İpek Grup, mesela el konulan şirketler… Bunların içi boşaltıldı. Bunları fazla yüksek paralarla kayyumlar atandı. Ve acilen bu şirketler satılmadığı gibi içi de boşaltıldığı için devlete bir siklet. Arazileri, okulları hepsi gerçekten şirketleri satılıp hazineye irat kaydedilmesi gerekiyor. Fakat böyle olmadı. Parası olan yasal ilişkiler kurdu, kendini kurtardı. Bunun bedeli kendine adalet gören bazı kirli kişilere aktardı.
İşte Fetö borsası budur… FETÖ borsası İstanbul’un göbeğinde iki tane kulenin birisidir. Bunların hepsi araştırılacak.‘ diye konuştu.

‘Cumhurbaşkanlığı avukatlarının bunu açıklamasını istiyorum’

Barış Terkoğlu’nun ‘Sizin söylediğimiz kuleler, ikiz kuleler, hatta, Süre gazetesine 17-25 Aralık’tan sonra gidip müşterek olan, bununla birlikte Tuskon üyesi, Bank Asya’da parası olan ve hakkında bütün bunları yaptıktan sonra belkide Türkiye Cumhuriyeti’nde hakkında dava açılmayan tek isim olan… Türkiye’nin en kayda değer zenginlerinden ve son olarak da sanıyorum o kulelerden birisini kaybettiği söylenen kişi…’ diyerek özetlemesinin arkasında ‘Bu olayı kastediyorsunuz yok mi? sorusuna Başarır ‘Ben soruyorum. Onlar açıklamaz iseler ben söyleyeceğim‘ diye cevap verdi.

Başarır çarpıcı açıklamalarına şöyle devam etti

‘Milyarlarca para bugün bu para. FETÖ borsası işte budur. Ve bununla ilgili fazla önemli açıklamalarda da bulunacağız. Ben bilhassa de Cumhurbaşkanını avukatlarının açıklamada bulunmasını istiyorum. Ben cumhurbaşkanlığı avukatlarının olaya gayet egemen olduğunu biliyorum. Açıklamalarını istiyorum. Bunu cümbür cemaat bilmeli. Bu ülkede bizlerin avukatları da bizlere yakın hukuk büroları da Cumhurbaşkanı avukatları da AKP’ye yakın birçok hukuk büroları da bir takım şeylerin hesabını vermeli ve açıklamalı… Mal varlıkları dahil almak üzere’

İşin uçu nereye kadar gidiyor?

‘Cumhurbaşkanları danışmanlarından daha fazla burada doğrudan ve daha yukarılara doğru gidiyor. Çünkü buranın takriben değeri 3 milyar lira civarında… Çünkü metrekaresi 4 bin -5 bin dolar bir yerden bahsediyorsunuz. İstanbul’un en büyük kulesinden bahsediyorsunuz. Bu durum mutlaka ancak araştırılmalı… Bu işi kim yaptı? Niçin yargılanmadı? Neden hesap vermedi? Neden Bank Asya’da parası olduğu için açığa alınan, tutuklanan bir öğretmen bir öğretim görevlisi gibi hesap vermedi?’

Ben sorular net soruyorum. Yer belirli, şirket belli… Nerede bunlar? Burası kimin derhal? Çıksın bir kişi açıklasın?

‘Maalesef ama Türkiye bu noktaya gelmiş. Bakın 3 milyardan bahsediyoruz. Her bir dairenin metrekaresi 5 bin dolar olan bir yer. Şu lahza orası kayıp gözüküyor? Kimdedir?

“Ve bir beyefendi şunu söylüyor, ‘Ben verdim ben alıyorum’ diyor”

Nurettin Canikli olayı, mesela Dumankaya’nın el konulan mal varlığı, Tuskon ve bu şirketlerin… gerçekte tümü aynı yerde. Bir yer FETÖ’den nedeniyle suça konu bu malları kendisinde yargı görüyor. Ve bir beyefendi şunu söylüyor, ‘Ben verdim ben alıyorum. Sana ben verdim, ne istediysen verdim, ben alıyorum’ diyor… Ve bunu almayı kendilerinde yargı görüyorlar.

28. dönemde birincil kurulacak komisyon ne biliyor musunuz? Soruşturma komisyonu.. FETÖ’den dolayı el konulan şirketler araziler mülk varlıkları, nasıl tasfiye edildi? Kime tasfiye edildi? Nasıl içi boşaltıldı? Bunlar ne şekilde satıldı? Devlete ne kaldı? Devletten ne çıktı?

Biz neyi gördük? Çok lüks İtalyan marka arabaları falan gördük. Onlar işin makyajı bile değil. Bu para bizim paramız. Türkiye Cumhuriyeti’nin parası. ‘

HalkTV

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/ikiz-kulelerden-biri-kimin.html