Enerji yatırımlarına bir yenisi daha eklendi. Enerji sektöründe yaşanan büyük fiyat artışları, şirketlerin bu karlı alana olan ilgisini arttırdı.

Yeni yapılan bu uzlaşma ile Türkiye’nin ve bölgenin enerji ihtiyacı için uygun fiyata çözüm üretilmesi hedefleniyor.

Maksat Girişim KAP’a yaptığı açıklamayla yeni meslek birliğini duyurdu. Son zamanlarda bir fazla şirketin yatırım yaptığı enerji depolamasına yatırımlar gelmeye devam ediyor.

İşte şirket kadar KAP’a yapılan açıklamanın detayları;

Şirketimizin 07.12.2022  tarih ve 40 sayılı Yönetim Kurulu toplantısında;

Enerji depolama çözümleri ilerletmek, imal ve satış faaliyetlerinde bulunmak üzere İmaş Makina Sanayi A.Ş. ile birlikte Norm Yeşil Enerji Anonim Şirketi unvanlı şirket kurulmasına,

Norm Yeşil Enerji Anonim Şirketi’nin 50.000.000.-TL sermaye ile kurulmasına ve kuruluşta kurulacak şirkete 10.000.000.-TL ile (%20 oranında) iştirak etmek suretiyle teşebbüs yatırımı yapılmasına ve kurulacak şirketin dominant ortağı olacak İmaş Makina Sanayi A.Ş. ile Girişim Sermayesi Yatırım Sözleşmesi imzalanmasına karar verilmiştir.

Günümüzde enerji kaynaklarının verimli kullanılmasına dair sistemler ve depolama sistemlerinin üretimi, kurulumu ve ticareti en düşük enerji üretimi kadar siklet arz etmektedir. Günümüz teknolojisinde gereksinim duyulan temiz enerjiye gereken desteği devretmek, tez çoğalan pazardaki enerji depolama sistemleri ve ekipmanları endüstrisinde yer almak nedeniyle yatırım yapılmasına karar verilmiştir.

Norm Yeşil Enerji Anonim Şirketi bünyesinde yapı edilecek olan batarya (enerji depolama sistemi) üretimi tesislerinde takvim 1 GWh’lık enerji depolama sistemi üretilmesi planlanmaktadır. Kurulacak şirketin faaliyetleri enerji depolama çözümlerinin entegrasyona dahil edildiği tesis kurulum hizmetlerini de kapsayacaktır.

Konu tesis için toplamda 10 milyon USD yatırım yapılması öngörülmekte olup somut yatırım kararları planlanan tesis alıcı ve büyüklüğüne göre kurulacak şirket göre belirlenecektir.

Ülkemizde elektrik üretiminde yüzde 60’ların üzerinde olan eski kalıntı yakıt kullanımının emisyon değerlerini artırdığı, tüm dünyada emisyon yayan unsurlarla mücadele edildiği, sürdürülebilirlik çerçevesinde ülkelerce enerji üretim kaynaklarının sorgulandığı, enerjinin verimli şekilde kullanılması ve özellikle yenilenebilir kaynaklar ile üretilen enerjinin süreksizliği nedeniyle depolanmasının tartı kazandığı değerlendirildiğinde ve ülkemiz özelinde enerjide dışa bağımlılığımızın çok yüksek olduğu dikkate alındığında söz konusu yatırımın çevresel anlamda manâlı katkıları olacağı ve ticari olarak da şirketimiz ve ülke ekonomisine katma bedel sağlayacağı düşünülmektedir.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/imas-makine-ve-hedef-girisimden-dev-isbirligi.html