Sözcü Gazetesi'nin haberine göre ikinci çocuklarını kucaklarına almak için gün sayan çift, şubat ayında Kraliçe Elizabeth’e bir mektup yazarak görevlerine dönmeyeceklerini belirlenmiş bir dille iletti. İngiliz basınıyla arası uzun süredir kötü olan Harry ve Meghan, ABD’ye taşınma süreçleriyle ilgili meşhur televizyoncu Oprah Winfrey’e konuşma kararı aldı.

Çekimleri gerçekleşen röportajın 7 Mart’ta yayınlanması beklenirken, çiftin Kraliyet içinde yaşananlarla ilgili neler söyleyeceği merak konusu. Harry ve Meghan’ın bomba etkisi yaratacak açıklamaları öncesi İngiliz basını daha erken davrandı. Az Daha ortak bir savaşa dönüşen süreçte, Meghan Markle ile ilgili şoke eden iddialar gündeme geldi.

‘GÖZYAŞLARI İÇİNDE KALIYORDU’

The Times’ın haberinde Meghan Markle’ın saray çalışanlarıyla olan ilişkisi ele alındı. Meghan’ın başta kişisel asistanları edinmek üzere pek fazla kişiye zorbalık yaptığı, çalışanların tekrar tekrar gözyaşları içerisinde kaldığı belirtildi. Markle’ın bireysel asistanlığını yapan Melissa Touabti bunlardan biri. Touabti’nin, çiftin düğününden 6 ay daha sonra görevini bıraktığını hatırlatan isimsiz bir kaynak, “Meghan, ondan fazla artı talepte bulunuyordu ve bu gözyaşlarıyla sonuçlanıyordu” dedi.

Touabti’nin birincil olmadığını yazan The Times, düğünden önce ayarlanan bir kişisel asistanın, Meghan’ın gelişinden çok kısa vakit sonra ayrıldığını vurguladı. Her iki asistanın da ayrılmadan önce gizlilik sözleşmesi imzaladığı ve bu nedenle gürültüsüz kaldıkları öne sürülüyor.

‘ŞIMARTMAK BENİM İŞİM DEĞİL’

Markle’ın ABD’li olması sebebiyle kültürel farklılıkların sorun yaratabileceğinin düşünüldüğünü aktaran gazete, Meghan’ın bu konuda çalışanlara karşı anlayış göstermesi konusunda uyarıldığını, fakat kendisinin buna cevap olarak “İnsanları şımartmak benim işim değil” dediği belirtiliyor.

‘HASTA GİBİ HİSSEDİYORDUM’

Meghan’ın Amerikan tarzıyla defalarca bariz bir dil kullandığını iddia eden eski bir saray çalışanı, “Onunla tatsız deneyimler yaşadım. Aşağılandığımı kuşkusuz söyleyebilirim” dedi.

Çiftin irtibat sekreteri Jason Knauf’un zorbalığa uğradığından yakınmasının gerisinde çalışanların üzerindeki baskı da artmış. Meghan’ın bunu öğrenmesinden korktuklarını söyleyen bir çalışan, “Yanında gitmeye çekiniyor ve bu yüzden hasta gibi hissediyordum” diye konuştu.

‘HİÇBİR ŞEY YETMİYORDU’

Böylece çok çalışanın bu durumdan felakete uğramış olduğu ve çiftin zorbalıkları sebebiyle tir tir titredikleri aktarılırken, özel danışman Samantha Cohen gibi üst düzey çalışanların da sıkıntılar yaşadığı öğrenildi. The Times’a konuşan Cohen’e yakın bir ad, “Ona korkunç davranıyorlardı. Hiçbir şey yeterli gelmiyordu. Kesintisiz, ‘Anlamıyor, yapamıyor’ şeklindeydi. Samantha fazla sabırlıydı” dedi.

‘MUTLU GÖRÜNMEK İSTEMİYORDU’

Kraliyet ailesinin, Harry’nin ABD’li ve boşanmış bir kadınla evlendiğinin farkında olduğunu yazar The Times, bu birlikteliğin başarılı olması için devreye girmeleri gerektiğini, aksi takdirde Meghan’ın mutsuzluğundan suçlanacaklarını bildiklerini aktardı.

Kraliyet ailesinin bir noktada hatalı yaptığını söyleyen bir kaynak, “Onun mutlu görünmek istediğini sanıyorlardı lakin yanıldılar. O ilk günden itibaren reddedilmek konusunda takıntılıydı” ifadelerini kullandı.

‘KURBAN OLUP İKNA EDECEKTİ’

Meghan’ın ‘kurban’ elde etmek istediğini öne süren pat diye fazla kaynak, “O kurban almak istiyordu çünkü bu sayede Harry’yi bunun dayanılmaz bir şey olduğu ve ABD’ye gitmekten diğer çareleri olmadığı konusunda ikna edebilecekti” tezini savundu. Kraliyet ailesinin oyunculuk yapması konusunda deha teşvikleri olduğu ama Meghan’ın bunu da geri çevirdiği verilen bilgiler arasında.

SELMAN’DAN TEPKİ ÇEKEN HEDİYE

İngiliz basını Markle’ın armağan küpeleriyle ilgili de tenkit yöneltti. ABD’nin gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ölümünden sorumluluk sahibi tuttuğu Suudi Veliaht Prensi Selman’ın, Markle’a nikah hediyesi olarak Chopard küpeler gönderdiğine uyarı çekildi.

Markle’ın 2018’de küpelerin ödünç alındığını söylediğini aktaran İngiliz basını, saray çalışanlarının gerçeği bildiğini savundu. Ancak küpeler Markle’a hediye edilmiş olsa bile Kraliyet’e ait oluyor. Küpeleri elden çıkarma tasarrufu bulunmayan Markle’ın ödünç almakla bunu kastetmiş olabileceği de ihtimaller arasında.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ingiliz-medyasi-meghan-marklea-ates-puskuruyor-haberi-529386