Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından grip ile corona virüsün benzer anda aynı kişiyi enfekte etmesi olarak adlandırılan ‘flurona’ paniği büyüyor. Bütün dünya, corona virüsün egemen varyantı Omicron endişesi yaşarken, İngiltere’den korkutan haber geldi.

Flurona daha önce ABD, İsrail, Brezilya, Filipinler ve Macaristan gibi ülkelerde saptama edilmişti.

İngiliz Daily Mail gazetesi, İngiltere’den 160’dan pozitif ‘flurona’ vakası saptama edildiğini açıkladı. Ancak uzmanlar, bu sayının daha pozitif olabileceğini vurguluyor.

10 KİŞİDEN 3’ÜNDE İKİ ENFEKSİYON

Geçtiğimiz hafta başlangıçta İsrail’de hamile bir kadında görülen fluronaya son olarak ABD’nin Los Angeles kentinde rastlanmıştı.

Birleşmiş Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı’ndan (UKHSA) elde edilen veriler, İngiltere’de Kasım ayı sonuna kadar Covid testi artı meydana çıkan 8,6 milyon kişinin 169’unda grip olduğunu ortaya çıkardı.

Afiyet şefleri, her iki virüsü de benzer anda taşıyanların reel rakamının daha yüksek olacağını ve hastanede yoğun oksijen tedavisine ihtiyaç duyan takriben 10 kişiden üçünde Covid’in üzerine ikincil bir enfeksiyon olduğunu söyledi.

HAFİF SEMPTOMLAR AÇIKLANDI

Fakat vakaları izleyen doktorlar şimdiye değin hafif semptomlar açıklarken, flurona’nın düşünüldüğü değin ‘abartılmaması’ gerektiğini ifade etti.

Fakat yine de, bilhassa kış aylarının gelmesiyle ve maske, sosyal uzaklık kurallarının gevşemesiyle bu sene grip vakalarında büyüme görülmeye başlandı.

Uzmanlar, grip sebebiyle bağışıklık sisteminde meydana gelecek en küçük bir eksikliğin bile corona virüsü ile karşılaşıldığında ciddi sorunlara yol açabileceği konusunda da uyardı.

İSRAİL’DEN UYARI

İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan uzmanlar, grip vakaları arttıkça flurona vakalarıyla karşılaşılma sıklığının da zaruri bir şekilde artacağını söyledi.

UKHSA raporu, 93 Covid hastasının influenza A, 37’sinin influenza B ve dördünün doğrulanmamış bir virüs tipine sahip olduğunu da ortaya çıkardı.

İsrail’deki Beilinson Hastanesi uzmanları da Washington Post gazetesine yaptığı açıklamada, flurona vakalarının son dönemde büyüme gösterdiğini açıkladı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ingiltere-160dan-fazla-flurona-vakasi-acikladi-haberi-543454