Sabahtan Gazetesi'nden Ceyhan Torlak'ın haberine göre İzmir'de yaşayan ev kadını N.P. (74), 1972 yılında komşusu olan işadamı Erol Büyükleblebi (72) ile sevgili oldu.

N.P. ile Büyükleblebi'nin 1975 yılında izdivaç dışı bir çocukları dünyaya geldi. O dönemde A.P. ile evli olan N.P. isimli kadın, C.B. isimli oğlunu mecburen devlete ait nikahlı eşinin nüfusuna kaydettirdi. N.P.'nin eşi A.P. 2011 yılında hayatını kaybetti.

N.P. eşinin vefatından sonra bu durumu oğlu (46) C.B.'ye anlattı. N.P. sonradan Büyükleblebi'ye iki taraflı çocuklarını kendi nüfusuna almasını istedi. Ancak Büyükleblebi bunu kabul etmedi. Bunun üstüne C.B. İzmir 14. Aile Mahkemesi'nde Erol Büyükleblebi'ye babalık davası açtı. Adli Tıp Kurum İzmir Grup Başkanlığı kadar düzenlenen 7 Eylül 2015 tarihli rapora tarafından Büyükleblebi'nin C.B.'nin biyoloji ile ilgili babası olduğu yüzde 99.99 DNA Testi sonucuyla kesinleşti. Bu sonuca karşın IYAŞ (Isparta Yiyecek Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi) Idare Heyeti Başkanı ve bir dönem Ispartaspor Başkanlığı da yapan Erol Büyükleblebi, 8 yıl boyunca tüm temyiz aşamalarını kullanarak karara itiraz etti. Ama sonuç değişmedi, mahkeme Büyükleblebi'nin C.B.'nin babası olduğuna dair 2015'te karar verdi.

495 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI AÇTI

C.B., babalık davalarını sonuçlandırmakla ünlü avukat Varol Turbay aracılığıyla 'babalığın benimsenmemesi' sebebiyle işadamı Büyükleblebi'ye 495 bin liralık manevi tazminat davası açtı. 3 tane fabrikası yer alan IYAŞ Idare Heyeti Başkanı meşhur işadamı Büyükleblebi'nin kazanç beyanında bulunduğu mahkemeye kendisini 15 bin lira aylık geliri olan işçi olarak göstermesi büyük hayret yarattı.

AÇTIĞI DAVALAR 17 YILDA YARGITAY İÇTİHADI OLDU

Türk hukuk sisteminde 90 yılı aşkın zamandır 'babalığın benimsenmemesi' diye bir tazminat davasının olmadığını söyleyen avukat Varol Turbay, "Tarafımızdan ilk olarak 2004 yılında açılan bir dava sonucu Yargıtay 4. Hukuk Dairesi muhteşem bir kararla tazminat talebini içtihat altına aldı. Takriben 17 yıl her tarafında Yargıtay bu şekilde karar vererek içtihat kökleşti. Ülkemizde zina eylemi de suç olmaktan çıkınca çapkın ve sorumsuz babalar keyfi olarak çocuklarını tanımıyordu. Bu kararla bir nebze de olsa çapkın babalar bir yaptırımla karşılaştı" dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/isadami-erol-buyukleblebiye-babalik-davasi-haberi-539028