İsmail Saymaz yazısında, "Ateş'in bilmediği bir şey vardı: Sabahleyin Korkmaz'ı arayıp varlığından muhakkak olmak için görüşmenin kaydını dinledim.5-8 Ocak aralarında 4-5 telefon görüşmesi üretilmiş. Korkmaz, 7 Ocak'ta yapıldığını söylediği 9 dakika 26 saniyelik kaydın 2 dakikalık kısmını dinletti. Alev otomobil içerisinde konuşuyor. Yol ve araç sesi tavır seslerine karışıyor.

Alev, şöyle diyor: 'Şu an can yanın yaralı, kızgınsın, öfkelisin, dünyaya ateşe verirsin. Bu tarafın hassasiyet duyduğu şeyi sana iletmek istiyorum.' Ateş, kimi lobi ve kliklerden laf ediyor. Kendini hakem olarak tanıtıyor. Korkmaz, 'Masaya sen otur benim yerime?' diye öneriyor. Alev 'Nasıl istersen' diyor ve şöyle devam ediyor: 'Senle ilgili beklenti ve istedikleri ses çıkarmadan bir zaman beklemen. ‘Samimiyetini göstersin, gerekeni yaparız (diyorlar).' Korkmaz, 'Samimiyetimizi nasıl göstereceğim abi?' diye soruyor. Alev, 'Söz ettiğim meblağı istiyorlar' diyor. Korkmaz, '10 milyon Euro'yu verdiğim zaman…' diye konuşuyor. Seri konuştuğu için 'Milyon' ifadesini yutuyor." ifadesini kullandı. 

Saymaz şunları kaydetti:

"Yayının sürprizi, Korkmaz'ın bağlanması oldu. Korkmaz, 10 milyon Euro iddiasıyla sınırlı kalmak kaydıyla katıldı. Ancak Türkiye'de sürmekte olan davasının ayrıntılarına girdi. Türkiye'de aranıyor oluşu, RTÜK göre Halk Müziği TV'ye yaptırım olarak dönebilirdi. Kendisine uyarıda bulundum. Korkmaz, uyarımı hatalı anlamış olacak fakat 'İyi akşamlar' diyerek, yayından ayrıldı. Kasıtlı şekilde susturduğumuz sanıldığı için çok sayıda eleştiri geldi. Her Tarafta bağlayıp Alev'le yüzleştirdik. Korkmaz, 10 milyon Euro iddiasını yineledi. Alev iddiayı reddetti. Korkmaz'ın elindeki kayıtla savcılığa başvurması gerekiyor. Somurtkan halde pazarlık için şantaj yaptığı düşünülecek.

Peker'in 2 Mayıs'ta birincil ifşaatını yayınladığı günden beri o iddialara ilişkin 13 köşe yazısı yazdım, birdenbire fazla söyleşi yaptım ve haber kaleme aldım. Aristokrat ile Habertürk'te, Ateş ile Halk Müziği TV'de yayınlara çıktım. Onlarca TV ve YouTube programına katıldım. Elimi, bedenimi, hatta başımı taşın altına koydum. Zoraki muydum? Değildim. Pekala, ben de saçılan iddia yığını içerisinden hafıza dünyama ve meşrebime yerinde olanları seçerek, afili yazılar döktürebilirdim. Zahmete girmeden… Ellerimi katiyen kirletmeden… Paçalarımın çamura bulanmasına izin vermeden… Yara yara almadan karşı taraf kalmayı bilirdim. İstedim ama… Insanlar gerçeği, sadece gerçeği öğrensin. Tüm borcumuz onadır."

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ismail-saymazdan-veyis-ates-yorumu-haberi-534368