Lafçı Gazetesi yazarı İsmail Saymaz, ‘ana akım’ medyanın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa haberini veremediklerini anımsatarak, “Okunmadıkları ve izlenmedikleri halde kamu kaynaklarıyla ayakta yakalanan bu medya kumpası, bir gün AK Parti tercihleri kaybetse bu haberi dahi veremeyecektir.” görüşünü korundu.

Saymaz yazısında, "Yurttaş askıda ekmeğe fakir edilmişse, bu azıcık da askıdaki Türk medyasından ötürüdür.Okunmadıkları ve izlenmedikleri halde kamu kaynaklarıyla ayakta yakalanan bu medya kumpası, bir gün AK Parti tercihleri kaybetse bu haberi dahi veremeyecektir. Kim öğrenir, belki de yeniden Instagram'da bileceklerdir. Natürel o güne kadar sosyal medya kapatılmazsa…" görüşü dile getirdi. 

Saymaz, "Ne demişti Albayrak? Allah sonumuzu hayreylesin." ifadesini kullandı. 

Ne olmuştu?

Türk Lirası'nın tarihsel rekorlarla kıymet kaybetme sürecinin ekonomi idaresinde yarattığı sarsıntı sürüyor. 16 ay evvel misyona getirilen Merkez Bankası Başkanı'nın cuma gece yarsı vazifeden alınarak yerine Naci Ağbal'ın misyona getirilmesinden takribî 36 saat sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa etti.

Albayrak, Instagram'daki mavi tikli fotoğrafı hesabından paylaştığı açıklamada, istifasını "sıhhat meseleleri sebebiyle artık devam edememe" ifadesiyle bahanelendirdi. "Artık ailesine zaman ayıracağını" belirterek etkin politikaya da ara verdiğini ima eden Albayrak, "at izinin it izine karıştığı çetin bir yarıyıldan" geçildiğini belirttiği, "ülkeye ve ümmete hizmet ettiğini"  vurguladığı açıklamasını "Cenabı Allah sonumuzu hayreylesin" diyerek noktaladı. Instagram'da paylaşılan istifa bülteni için saatlerce fotoğrafı açıklama yapılmaması "Albayrak'ın tepkisinin miktarının Beştepe'de öngörülmediği" yorumlarına ve "kabine revizyonu" temennisine neden oldu.

Kaynak: www.sacitaslan.com