Yılmaz Özdil'in, Artı 1 TV'yi Sezgin Baran Korkmaz'ın finanse ettiği iddiasının ardından Uğur Dündar, canlı yayında "Yılmaz Özdil benim cenazeme gelmesin, benim için Yılmaz Özdil defteri kapanmıştır" diyerek fazla sert tepki göstermişti.

 

Gükan Hacır, Twitter'dan yaptığı açıklamada KRT'de yayınlanan "Şimdiki Vakit" programına Uğur Dündar'ın rahatsızlandığından dolayı katılamayacağını açıklayınca Dündar da sosyal ağ hesabından paylaşımda bulunarak ''Değerli dostlarım, Üzüntümden televizyona çıkacak durumda değilim. Bu akşam KRT TV'deki ŞİMDİKİ SÜRE programına katılamayacağım için ayrıca sizlerden keza de değerli meslektaşlarımdan özür dilerim'' ifadelerini kullandı.

İsmail Saymaz, Uğur Dündar ile tekrar Sözcü'de yazar isimlerden Yılmaz Özdil arasında yaşanan tartışmaya da değinerek şu açıklamayı yaptı:

"Bugün aslında ben bir tweet atmıştım, onu da açıklamak isterim. O tweet'i sildim, çünkü hatalı anlaşıldı. Ben aslında geçen günkü tartışmayı kastetmedim. Üç gün önce de Sözcü'nün YouTube kanalında açıklama etmiştim. Biz gazeteciler olarak, Sedat Peker'in ortaya attığı önemli ithamları ve iddiaları, Kutlu Adalı ve Uğur Mumcu cinayeti, Yeldana Kaharman'ın değişken ölümü, Yalıkavak Marina'ya bastırma, Paramount Oteli olayı, Latin Amerika'dan Türkiye'ye gelen uyuşturucu hattı, Erkam Şimşek olayı, tüm bu önemli iddiaları unuttuk. Neyi tartışıyoruz peki? Cukkacı gazeteci, avantacı gazeteci meselesini tartışıyoruz. Bunu birazcık da maalesef biz gazeteciler bu hale getirdik. Gerçekte bu etik bir mesele. Biz bunu kendi mahallemize çekerek başlıca büyük iddiaları tartışılamaz hale getirdik.

Ben de aslında bunu kasteden bir tweet atmıştım. Lakin Uğur Ağabeyimiz bunu geçen günkü tartışmaya yormuş. Aklımın ucundan geçmez. bir de natürel orada adım geçiyor ve gazetenin yazarıyım. Dolayısıyla gazetemin iki yazarı arasındaki tartışmaya üçüncü bir yazar olarak dahil olmak da doğru gelmiyor bana. Dünkü tartışmayı da kesinlikle düşünerek değil, ondan önceki bu avantacılık meselesinin cinayetleri ve toplumsal olayları gölgede bıraktığına dair bir tweet atmıştım. Sonra Uğur Ağabey'in incineceğini düşündüm. Çünkü Uğur Ağabey'in geçen günkü tartışmada mağdur edildiğini, niyet alındığını, haksızca suçlama edildiğini, haklı olduğunu ve yanında olduğumuzu bugün kalın kalın altını çizerken, eğer incindiyse kendisinden sizin huzurunuzda, ekran başında izliyor. onun kameradan gözlerine bakarak kendisinden özür dilerim. Bugüne dek üzerimizde geçen emeklerindne ötürü kendisine de hem teşekkür ederim."

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ismail-saymaz-ugur-dundardan-neden-ozur-diledi-haberi-534506