Sözcü Gazetesi'nden Hayati Arıgan'ın haberine kadar 1994’te evlenen Ayşe Morgül ile İsmail Türüt 2014'te Beykoz Aile Mahkemesi’nde boşandı. Mahkeme İsmail Türüt’ün, iki çocuğunun annesine 250 bin TL bedensel, 250 bin TL manevi tazminata hükmetti.

Ayşe Morgül, avukatı aracılığıyla İsmail Türüt’e mülk paylaşımı davası açtı. Dava dilekçesinde, çiftin evlendiği tarihte İsmail Türüt’ün Karadeniz yöresinde belli lokal bir sanatçıyken 1997-1998 yıllarında İbrahim Tatlıses’in de yardımı ile tanınmaya başladığı ve büyük bir çıkış yakaladığı anlatıldı.

“ŞAN OLMASIYLA TAVRI DEĞİŞTİ”

Dilekçede Ayşe Morgül’ün, Türüt’ün sahne kostümlerinin temizlenmesi, ütülenmesi ve düzenlenmesi, bireysel bakımının yapılması, sosyal çevresinin organize edilmesi gibi bir sanatçının fakat profesyonel olarak alabileceği hizmeti kendisine karşılık beklemeksizin sunduğu belirtildi.

İsmail Türüt’ün hemen bulunduğu yere gelmesine Ayşe Morgül’ün ön ayak olduğu dilekçede yer alırken, türkücünün şan olmasıyla eşine ve ailesine karşı tavırlarının değiştiği ileri sürüldü.

“MAL VARLIĞINI BİRLİKTE YAŞADIĞI KADINA DEVRETTİ”

Dilekçede İsmail Türüt’ün onlarca taşınmaz, otomobiller, şirket hisseleri, yarış atları, albüm ve konser gelirleri gibi mal varlıklarının bulunduğu ve bunların bir kısmının kardeşlerine ve birlikte yaşadığı kadına devrettiği ileri sürüldü.

İsmail Türüt ise avukatı yoluyla verdiği yanıt dilekçesinde açılan davanın hileli ve fena niyetli olduğunu ve vakit aşımına uğradığını ileri sürdü.

Türüt, dilekçesinde Ayşe Morgül’ün iddialarını reddetti.

NİKAHSIZ BENZEYEN: "EVİ BEN GEÇİNDİRİYORUM"

İsmail Türüt’ün nikâhsız yaşadığı Nagehan T. ise mahkemede verdiği ifadede şunları söyledi:

“Ben Türüt’ün çocuğunun annesiyim, birlikte yaşıyoruz. Tarafları evlendikten daha sonra boşanma davası açılana değin davacının üstüne olan evin ve bugüne değin kullandığı bütün araçların sanık kadar alındığını biliyorum. Ödemeleri bazen bankaya ben gidip yaptım. İsmail Türüt'ün üstüne resmi olarak görünen dışarıya başka bir malvarlığı yoktur. Ben ailemden nedeniyle varlıklıyım, oturduğumuz evi de ailemden gelen malvarlığı ile aldım. İsmail Bey’in kullandığı bir vasıta yoktur. Son 15 yıldır maddi açıdan sıkıntıdadır, evi benim yardımlarımla geçindiriyoruz.”

ÜZERİNE TEK TAŞINMAZ ÇIKTI

Duruşma İsmail Türüt’ün boşanma dava tarihindeki malvarlığı hakkında yapılan araştırmada Sancaktepe, Yenidogan’daki taşınmaz açık havada malvarlığına ve peşin para birikimine rastlanmadığını belirtti.

Mahkeme Türüt’e ait olduğu iddia edilen diğer taşınmazların namına belirli olmadıkları, bunların davalı tarafından ödendiğine ve mülk kaçırmak amaçlı başkaları namına alındığına dair taraf tanıklarının birbirleri ile çelişen beyanları dışarıda kanıt ve belge bulunmadığını belirtti.

TAŞINMAZ SATIŞA ÇIKARILDI

Duruşma, Ayşe Morgül’ün Türüt’ün, Sancaktepe, Yenidoğan’da taşınmazından katılma alacağı olduğunu belirterek 738 bin TL katılma alacağının yasal faizi ile ödenmesine karar verdi.

Ayşe Morgül’ün avukatı Sema Kılıç, Türüt’ün taşınmazını haciz ederek satışa çıkardı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ismail-turut-mal-paylasimi-davasini-kaybetti-haberi-552549