Güneş Gazetesi'nin haberine kadar El Confidencial'a görüşme veren Anton, Türk dizilerinin 10 yıldır dünyada başarılar elde ettiğini söyledi.

İlk olarak "Fatmagül'ün Suçu Ne?" dizisi ülkede yayınlandığını ifade eden Anton, Türk dizilerinin bütün beklentileri aşarak bir fenomen haline geldiğini ifade etti.

Türkiye'nin ABD'nin gerisinde dünyada azami dizi ihraç eden ikinci ülke konumunda olduğuna dikkati çeken Anton, "Türk dizileri çok yüksek kalitede ve alışılmışın dışında. Dram, komedi, dehşet, polisiye, tarihi gibi her türleri kapsıyor. Bunun ardındaki 20'den artı takvim fazla yüksek seviye bir endüstri, büyük bütçeler, mükemmel senaryolar, oyunculuk ve dış mekan çekimleri var" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de bazı dizi setlerini ziyaret ettiğini gösteren Anton, "Oyuncular, Hollywood'un büyük isimlerini yakalayan hatta bazen geçen hakiki birer yıldız. Türk dizilerinin bu nedenlerden dolayı, yüksek kaliteleri ile galibiyet elde eden, dünya çapında bir fenomen olduklarını düşünüyoruz."

Takriben üç sene önce başrollerinde Beren Saat, Engin Akyürek, Sumru Yavrucuk, Esra Dermancıoğlu ve Engin Öztürk gibi isimlerin rol aldığı "Fatmagül'ün Suçu Ne?" ile başlayan İspanyol televizyonlarında yayınlanan Türk dizilerinin sayısı 15'i geçti.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ispanya-turk-dizilerini-konusmaya-devam-ediyor-haberi-528434