Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre 2020 yılının Aralık ayında İSPARK A.Ş Genel Müdürlüğü görevine getirilen Murat Çakır ile İBB yollarını ayırdı. Yeni İBB yönetiminin tahsis döneminin başında da İSPARK A.Ş.'ye genel müdür olarak getirilen Çakır, sonra başka şirkete atanmış 2020 yılının Aralık ayında tekrar görevine dönmüştü.

Çakır İBB şirketleri İstanbul Ulaşım A. Ş ve Kültür A.Ş'de de genel müdürlük görevi yürütmüştü. Çakır'ın resmen izinde olduğu, izin dönüşünde görevi bırakacağı öğrenildi.

Çakır'ın yerine acilen daha önce İSPARK Genel Müdürlüğü yapan Derya Atacan vekalet ediyor.

HASAR TARTIŞMASI

AKP döneminde zarar tartışması ile gündemde olan şirket, kısa zaman önce tekrar benzer konuyla gündeme geldi. Korkusuz yazarı Can Ataklı,  İBB’ye tabi en büyük şirketlerden biri olan İSPARK'ın iflasa sürüklendiğini, konkordato bildiri edebileceğini yazmıştı.

İBB Sözcüsü Murat Ongun da iddiaları yalanlamış, 2021 yılında İSPARK'ın pandemiye karşın kâra geçeceğini söylemişti. Zarar iddiası, AKP'liler kadar da uzun süre tartışıldı.

Kulislerde dolaşan bilgilere göre  şirketin finansal durumuna ilişkin eleştirilerin yükselmesi CHP içinde ve İBB üstteki seviye yönetiminde hastalık yarattı. Çakır'ın önceki dönemdeki yöneticilerle çalışmaya devam edip değişiklik yapmamasının da hastalık nedenlerinden biri olduğu söyleniyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ispark-genel-muduru-gorevden-alindi-haberi-539132