Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar nüfusunun az kalsın yüzde 50’sine corona virüsü aşısı yapmayı başaran İsrail’de Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği aşının etkisini gözler önüne seren veriler kamuoyu ile paylaşıldı.

İsrail Sağlık Bakanlığı dün gece corona virüsü aşısının insanların hasta olma riskine karşı yüzde 95.8 oranında koruma sağladığını açıkladı. Aşının alev ya da nefes alma sorununa aleyhinde yüzde 98 oranında koruma sağladığı kaydedilirken, hastaneye kaldırılma ya da vefat oranını da yüzde 98.9 oranında azalttığı duyuruldu.

13 Şubat’a değin olan verilerin derlenerek oluşturulduğunu açıklayan İsrail’de nüfusun adeta yarısının aşı olduğu belirtildi.

Senelerdir abluka aşağı tuttukları Filistin’e aşı vermeyerek ve takviye sağlamayarak uluslararası kamuoyunun tepkisini çeken İsrail’in başbakanı Binyamin Netanyahu, “Gelecek iki hafta içerisinde 50 yaşın üzerindeki İsraillilerin yüzde 95’inin aşı olacağını tahmin ediyorum” dedi.

AŞI OLANLAR KONSERE GİDEBİLECEK

ÖTE YANDAN İsrail Bakanlığı, “Yeşil Geçiş” (Green Pass) adı bahşedilen bir uygulamayı da hayata geçirdiklerini duyurdu. İsrail’de yaşayanların sağlık durumu verilerinin yer aldığı bu uygulamada insanların aşı olup olmadığı veya Covid-19’a aleyhinde bağışıklık oranları yer alıyor. Bu dilekçe yoluyla insanların otelde konaklaması ya da bir spor etkinliğine ya da bir kültürel etkinliğe gitmesine ihtimal sağlanacak.

Bugün mağazaların ve dükkanların yeniden açılmasıyla birlikte spor salonları ve tiyatroların sadece aşı olanlara veya hastalığı yenerek antikor üretenlere açık olduğu duyuruldu.

İsrail Sıhhat Bakanlığı, 9 milyonluk nüfusun yüzde 45’inden fazlasının en azından bir doz aşı olduğunu duyurdu.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/israilden-kritik-corona-virus-asisi-aciklamasi-haberi-528921