Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından İsrail Başbakanı Naftali Bennett, corona virüsünün mutasyona uğramış yeni varyantı olan Omicron sebebiyle ülkenin sınırlarının yabancılara kapatıldığını duyurdu.

Omicron varyantı sebebiyle sınırlarını ayrıntılarıyla kapatan birincil ülke olan İsrail’de salgını peşine düşüp takip etmek için telefon peşine düşüp takip teknolojisinin kullanılacağı belirtildi.

Başbakan Bennett, sınırların 14 gün her tarafında kapalı kalacağını da belirtti. Bu işlem içinde Covid-19 aşılarının Omicron’a karşı nasıl bir etkisi olduğunun da çözümleme edilebileceği kaydedildi. Bennett, ülke dışından gelen İsrail vatandaşlarının aşı olmalarına rağmen karantinada kalmasının zorunlu olduğunu da söyledi.

N12’de yayınlanan Meet the Press isimli programa katılan İsrail İçişleri Bakanı Ayelet Shaked, “Bizim hipotezimize tarafından bu varyant şu lahza adeta bütün ülkelerde bulunuyor ve hemen şimdi bütün detaylarını bilmesek de aşının bu varyanta etkisi bulunuyor” ifadesini kullandı.

Belçika, Botswana, Hong Kong, İtalya, Almanya, İsrail ve İngiltere’de tespit edilen Omicron varyantı ardından aralarında Türkiye’nin de olduğu birçok ülke bazı Afrika ülkeleriyle uçuşları durdurma kararı almıştı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/israil-omicron-varyanti-sebebiyle-sinirlarini-tamamen-kapadi-haberi-541717