Sabahtan Gazetesi'nden Mevlüt Hasgül'ün haberine tarafından Ankara'da yaşamış R.O. ilgi duyduğu bir kadına elektronik posta yoluyla, istemediğini ve kabul etmediğini belirtmesine rağmen ısrarla evlenme önerge edip, aşık olduğunu ve sevdiğini söyledi. Bu durumdan rahatsız olan ve yerel mahkemeye giden kadının başvurusu üstüne Ankara 7. Sulh Cinayet Mahkemesinde R.O. hakkında dava açıldı.

Duruşma eldeki delilleri ve savunmaları aldıktan sonra R.O.'nun gerçekleştirdiği faaliyetlerin "şahısların rahatlık ve sükununu bozma" suçunu oluşturduğunu belirterek mahkumiyet kararı verdi. Mahkeme R.O.'ya verdiği 3 ay hapis cezasını günlüğü 20 liradan paraya çevirirken, bu tedarik 3 bin 600 lira olarak hesaplandı.

Bunun üstüne R.O. Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi göre hakkında bahşedilen hükmü temyiz etti. Temyiz istemi üstüne dosya Yargıtay 18. Cinayet Dairesine geldi. Yargıtay 18. Suç Oluşturan Dairesi heyeti dosyayla ilgili incelemesini tamamladıktan sonradan, temyiz istemi açık havada başkaca nedenleri de yerinde bulmadı.

Dairenin kararında, R.O.'nun elektronik posta yoluyla ilgi duyduğu kadının istemediğini ve kabul etmediğini belirtmesine rağmen ısrarla evlenme öneri etmesi, aşık olduğunu ve sevdiğini söylemesinin ilgili kanunlarda tanımlanan "zincirleme cinsel taciz suçunu" oluşturduğuna yer verildi. Kararda, R.O.'ya bahşedilen 3 ay hapis cezasının günlüğü 20 liradan paraya çevrilerek 1800 lira yerine 3 bin 600 lira olarak artı hesaplandığı kaydedildi.

YEREL MAHKEME "SÜKUNU BOZMA" DEDİ, YARGITAY "CİNSEL TACİZ" DİYEREK BOZDU

Daire, Ankara 7. Sulh Cinayet Mahkemesi kadar R.O.'nun gerçekleştirdiği eylemlerin ilgili maddelerde "zincirleme cinsel taciz" suçunu oluşturduğu gözetilmeden, "kişilerin refah ve sükununu bozma" suçundan mahkumiyet kararı verilmesini kanuna aykırı bularak bozdu.

Daire ayrıca, sanığa verilen 3 aylık hapis cezasının günlüğü 20 liradan paraya çevrildiğini, oysa paranın 1800 lira yerine, 3 bin 600 lira olarak pozitif hesaplandığını kaydederek davalı hakkında kurulan hükmün bozulmasına karar verdi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/israrli-evlilik-teklifi-cinsel-taciz-sayildi-haberi-538219