Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından serin ve yağışlı hava bugünden itibaren yurdu etkilemeye başlayacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü göre yayınlanan varsayım haritasına tarafından sabahtan saatlerinden itibaren yurdun kuzey kesimlerinde kendini gösterecek yağışlar, akşam saatlerinde İstanbul’da kuvvetli olarak etkili olacak. Yağışların hafta sonuna kadar etkisi sürdürmesi beklenirken hava sıcaklıklarında 8 derece dolaylarında düşüş yaşanacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere tarafından: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısının yerel almak üzere kesik kesik sağanak ve yer yer gök curcunalı sağanak yağışlı, öteki yerlerin eksik bulutlu ve açık geçeceği varsayım ediliyor.

BAZI BÖLGELERDE AŞIRI YAĞIŞ BEKLENİYOR

Yağışların; Osmaniye, Hatay kıyıları, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin'in kuzey kesimlerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm üzeri)olması bekleniyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/istanbulda-bu-aksama-dikkat-haberi-538730