Habertürk'ün haberine tarafından Türkiye Covid-19 pandemisinin başından bu yandan en uzun kapanma dönemine dün akşam itibarıyla girdi. Tam kapanmayı yazlıklarında ya da memleketlerinde devretmek isteyenler dün bilhassa otogarlara akın ederken trafikte de ciddi aşırılık oluştu.

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 61'İ MUAF

Kapanmanın ilk sabahında ise İstanbul trafiğindeki aşırılık dikkat çekti. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde kapanmadan muaf kişiler ve sektörler 43 maddede sıralanıyor. DİSK'in raporuna kadar muafiyet, çalışanların yüzde 61’ini kapsıyor. Tekrar rapora göre çalışanların yüzde 22’si de kısmen muaf. Sabahleyin saatlerindeki yoğunluğu da bu çalışan kesimin ve izin belgesi ile yollara düşenlerin oluşturduğu değerlendiriliyor.

KONTROL NOKTALARINDA TEK ŞERİT

Trafikteki yoğunluğu belirten fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşan vatandaşlar, şaşkınlıklarını dile getirdi. Oluşan trafiğin bir kısmına da TEM ve E-5'teki teftiş noktalarında trafiğin tek şeride inmesi yol açtı.

MESAİ SONRASI YOĞUNLUK DÜŞTÜ

Sabahleyin saatlerindeki bu yoğunluğun mesai saatlerinin başlamasıyla birlikte azaldığı görüldüğü. 9.30 sularındaki trafik yoğunluk haritası yüzde 25'in altını gösterdi.

İZİN BELGESİ OLMADAN ÇIKMAYIN

İçişleri Bakanlığı dün 81 İl Valiliğine “Atama Belgesi Düzenlenmesi” konulu genelge yolladı.

Genelgeye kadar muafiyet zarfında bulunan işyeri, fabrika ve imalathane çalışanları, İçişleri Bakanlığı e-uygulama sistemi üzerinden “görev belgesi” başvurusunda bulunabilecek. Millet kurum ve kuruluşlarında görevli millet personeli için yetkili yönetici kadar “Ulus Personeli Tahsis Bildirim Belgesi” düzenlenecek.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/istanbuldaki-yogun-trafik-bu-nasil-tam-kapanma-dedirtti-haberi-532026