Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı tehlike haritasında 81 il risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük tehlikeli (mavi), orta tehlikeli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek tehlikeli (kırmızı) olarak kategoriler belirlenirken İstanbul ve İzmir yüksek tehlikeli kategoride yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadar Kabine toplantısı sonrası yapılan açıklamaya göre, İstanbul ve İzmir’de şu normalleşme adımları atılabilecek.

* İstanbul ve İzmir genelindeki tüm mektep öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretim başlıyor.

Düşük ve orta tehlikeli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil öteki kademelerde de eğitim öğretime başlanacak. İstanbul’da genel uygulamanın dıştan sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak.

* İstanbul ve İzmir’de hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması bir müddet daha pazar günü devam edecek.

* İstanbul ve İzmir’de restoran, restoran, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane ve çay bahçesi gibi yerler faaliyetlerini sabahleyin 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasiteyle sürdürebilecek.

* Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşların İstanbul ve İzmir’de sokağa çıkma süresi artırılacak.

* İstanbul ve İzmir’de düğün ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.

* İstanbul ve İzmir’de sivil toplum kuruluşları meslek odaları kooperatifler ve güya kuruluşların genel kurulları katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecek.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/istanbul-ve-izmirde-sinirli-normallesme-iste-boyle-olacak-haberi-529306