Yeni Asır Gazetesi'nden Metin Burmalı'nın haberine göre İzmir Çiğli'de Birgül Kuşcu, 2012'de vefat döşeğindeki annesi Meryem Belirgin'den yıllardır kendisinden sakladığı babasının isminin Ali Y. olduğunu öğrendi.

Kuşçu, 52 yıl önce annesiyle 5 ay nişanlı kalan Ali Y'nin gerçek babası olduğundan belirlenmiş elde etmek için babalık davası açtı.

Bu süreçte test için fethi mezar işlemi yapılarak anne Bariz'in de mezarı açılırken, DNA testi sonucunda 72 yaşındaki Ali Y'nin Birgül Kuşçu'nun biyolojik babası olduğu anlaşıldı.

Diğer çocuklarının istemeyeceğini belirterek kızını kabul etmeyen baba Ali Y. itiraz ederek davayı üstteki mahkemeye taşısa da Yargıtay 5 sene süren dava sonucunda hükmü onayladı.

BEBEĞİNİ DÜNYAYA GETİRDİ

1960'lı yılların sonunda tanışan Ali Y. ile Meryem Belirgin, 5 ay nişanlı kaldı. Bu süreçte Keskin gebe kalınca durumu Ali Y'ye anlattı. Ali Y ise evlilikten kaçarak Keskin'i yüzüstü bırakıp gitti. Meryem Belirgin ise 1970 yılında Birgül adını verdiği bebeğini dünyaya getirdi. Anne Belirgin ve çocuğunun babası Ali Y. ise sonradan diğer kişilerle evlendiler. Üvey babasının elinde çoğalan Birgül Kuşçu, 20 yaşında babasının başka bir adam olduğunu öğrenerek annesini sıkıştırmaya başladı ama kendisinden bir türlü cevap alamadı.

ANNESİNİN MEZARI AÇILDI

2012'de hastalanıp yatağa düşen anne Meryem Belirgin, ölmeden önce kızı Birgül'e hakiki babasının Dikili'de yaşayan Ali Y. olduğunu söyledi. Bunun üzerine Ali Y. ile irtibata geçen ancak beklemediği bir ilgisizlikle karşılaşan bayan, avukatı Damlanur Kaya aracılığı ile 2017'de babalık davası açtı. İzmir 3. Aile Mahkemesi'ndeki davada Ali Y, o dönem nişanlısının ailesi evliliklerine onaylama vermediği için olayların bu duruma geldiğini belirterek, hakkındaki iddiaları reddetti. Mahkemenin fethi mezar işlemi yapılmasına karar vermesiyle 10 sene önce ölen Meryem Keskin'den DNA örnekleri alındı. İzmir Adli Tıp Kurumu'nun 2019'da hazırladığı raporda ise Ali Y'nin yüzde 99.9 Birgül Kuşçu'nun biyoloji ile ilgili babası olduğu açıklandı. 52 sene sonradan gerçeği öğrenen Kuşçu'nun tek isteği babasının kendisine sahip çıkması olsa da, öteki iki kızının bunu kabullenmeyeceklerini düşünen Ali Y, Birgül Kuşçu'ya sahip çıkmamayı seçti.

HUKUK SAVAŞINA DEVAM

Birgül Kuşçu'nun avukatı Damlanur Kaya, 5 yıl süren yargılamanın sonunda Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin son noktayı koyduğunu açıklayarak, "Babalığı kabul etmeyen Ali Y. avukatı yoluyla yaptığı temyiz itirazından sonuç alamadı. Yargıtay, Ali Y'nin müvekkilimin biyolojik babası olduğu hükmünü onadı. Hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/izmirde-film-gibi-bir-olay-haberi-548517