Yeni Yüzyıl Gazetesi'nin haberine göre Seferihisar sarihlerinde geçen cuma günü alana gelen 6,6 büyüklüğündeki zelzelenin ardından Yağcıoğlu Apartmanı'nın müteahhidi Ş.A, fenni sorumlu O.A., Cumhuriyet Sitesi B ve C bloklarının fenni sorumluyu E.İ., Yılmaz Erbek Apartmanı'ndaki marketin sahibi R.Y., market yapı sahibi M.Y. ile Yılmaz Erbek Apartmanı fenni sorumluyu N.B., Emrah Apartmanı fenni sorumluyu T.A., Doğanlar Apartmanı'nın müteahhidi Ç.D., Rızabey Apartmanı'nın müteahhidi H.H.Ö. nezaretine alındı.

'KOLONLARI KAYDIRANLAR MESUL'

Emniyete götürülen kuşkuluların hepsinin eş şeyler söylediği, "Biz zamanın kaidelerine uygun biçimde yaptık. Daha sonrasında bunları sorgulamayanlar mesul" dediği bilindi.

Kuşkulular, saat 09.00 sıralarında adliyeye sevk edildi. Yağcıoğlu Apartmanı Müteahhiti Ş.A. adliyeye sevki sırasında, "Söyleyecek bir şey yok, biz masumuz. Sütunları kaydıranlar mesul" dedi.

TABURCU OLUNCA GÖZALTINA ALINACAK

Rahatsızlığı sebebiyle sağlık kurumunda bulunan devrilen Emrah Apartmanı'nın müteahhidi Hayati Uzun ve oğlu Bora Uzun'un da rehabilitasyonlarının ardından nezaretine alınacağı belirtildi.

Binanın müteahhidi Hayati Uzun'un, 1992 senesinde Erzincan zelzelesinde torunu Emrah Uzun'u kaybettikten sonra İzmir'in Bayraklı ilçesine taşınıp bu binayı yaptırdığı, torununu ismini de binaya verdiği ortaya çıkmıştı. Hayati Uzun bu zelzelede de gelini Rabia Uzun ve 2 torununu kaybetti.

Kaynak: www.sacitaslan.com