Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından corona virüsü dünya genelinde şipşak can almaya devam ederken, worldometers'ın verilerine göre salgın başından bu yana toplam olgu sayısı 115.3 milyon, toplam ölü sayısı da 2.5 milyona ulaştı.

Salgında en ağır yarayı bölge ülkelerin başını ABD çekiyor. Ayrıca vaka sayısında ayrıca de ölü sayısında zirvede yer alan ABD’de Başkan Joe Biden, bütün gücünü corona virüsüyle mücadeleye veriyor. Göreve geldikten daha sonra birincil 100 günde 100 milyon aşı hedefi koyan Biden, bir yanlamasına da 1.9 trilyon dolarlık takviye paketini devreye sokmaya çabalıyor.

AYDA 100 MİLYON DOZ AŞI

Biden, salgının gidişatına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. ABD Yiyecek ve İlaç Dairesi’nden (FDA) tasdik alan ve tek dozu koruma sağladığı belirtilmiş Johnson & Johnson’ın, aşı için rakibi Merck & Co’yla meslek birliğine gideceğini duyuran Biden, bu sayede ayda 100 milyon doz aşı üretileceğini ifade etti.

‘İNSANLARIN AKILLI OLMASINA BAĞLI’

7 gün 24 saat imal yapılabileceğini gösteren Biden, “Göreve geldiğimde Johnson & Johnson’ın aşı üretiminin arkasından olduğunu öğrendim. Yeterince süratli değildi. Ekibim bu iş birliği için fazla çaba gösterdi” dedi.

Mayıs ayı itibarıyla ABD’deki bütün yetişkinler için yeterli aşı bulunacağını savunan Başkan Biden, normale dönüş tarihi için ise önümüzdeki sene bu zamanları muhabere etti. Biden, “Bu insanlara alt. İnsanların zeki olmaya devam edip, neler kaybettiğimizi anlaması gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/joe-biden-normale-donus-icin-tarih-verdi-haberi-529368