Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Amerika Birleşik Devletleri’nin daha önceki başkanlarından John F. Kennedy 46 Dallas’ta 22 Kasım 1963’te uğradığı suikastta hayatını yitirmişti. Kennedy’nin öldürüldüğü günün sabahında seyahat ettiği “Lincoln Continental” marka taşıt sarih artırmada satıldı. Tarihi ehemmiyeti bulunan araba, Bonhams müzayede konutu tarafından 375 bin dolara satıldı. 500 bin dolara satılması beklenen araba, bu maliyetin oldukça altında bir sayıya akdikeni buldu. Bunun sebebi ise bu arabanın, Kennedy’nin içinde can verdiği taşıt olmaması.

Döşemeleri orijinal

Başkan Kennedy bu vasıtanın bir eşinin içinde kurşunlanarak öldürülmüştü. Satılan taşıt ise Kennedy’nin aynı gün kullandığı başka bir araba. Başkanın suikasta kurban gittiği taşıt, Michigan’daki Henry Ford Müzesi’nde sergileniyor ve onun paha biçilemez olduğu ifade ediliyor.

Satılan lüks vasıtanın motorunun değiştiği ve boyandığı, ancak iç döşemelerinin orijinal olduğu açıklandı. Aynı sarih artırmada Kennedy’ye ait başka eşyalar da satıldı.

Satılan 650 eşya arasında olan Kennedy’nin kaptan ceketi 250 bin dolara akdikeni buldu.

Kaynak: www.sacitaslan.com