Kadın oyuncular ayaklandı! Hande Erçel’in isyanının ardından Hazar Ergüçlü’nün çıkışı anlamlıydı!

TelevizyonGazetesi.com / Detaylar – Magazin gündeminde son dönemde bayan ile erkek oyuncular arasındaki aidat eşitsizliği konusu fazlasıyla öne çıkmaya başladı. Bu noktada Hande Erçel’in Disney Plus için çekilecek olan El Turco dizisinde yer almak için Can Yaman değin birim başı ödenti istediği biçiminde haberler basına yansıdı.

Bu haberler, bu iddialar ne değin dürüst bilemiyoruz. Ama Türkiye’nin kayda değer yayın kuruluşlarında Hande Erçel’in aynı Can Yaman gibi bölüm başına 1.5 milyon TL ücret istediği biçiminde bilgiler yansıyor. Hande Erçel’in erkek ve kadın oyunculara yapılan bu vergi eşitsizliğine bu şekilde tepki gösterdiği ve El Turco projesinin devam etmesi noktasında da bu şart bir sorun olarak yansıdığı, hatta Erçel için ayrı projeler bakıldığı şeklinde bilgiler de magazin haberlerinde yer alıyor.

Kadın oyuncular ayaklandı! Hande Erçel'in isyanının ardından Hazar Ergüçlü'nün çıkışı anlamlıydı! 1

Hande Erçel’in ücret eşitsizliğine yönelik isyanı dürüst bir hitabe olur ama El Turco dizisi için böyle bir sorun yaşadığı konusunda elimizde net bilgiler olmadığı için de iddia olarak söylemek daha doğru olacaktır.

Kadın oyuncuların, erkek oyunculardan daha düşük ücretler ile çalışması durumu Türk dizi sektörünün sorunlu konularından birisidir. Aslında başrolde yer alan iki oyuncudan erkek olanına daha çok, bayan olana daha eksik ödenti verildiğini çoğu örnekte görmüştük. Son yıllarda ise bayan oyuncular bu konuya uyarı çeken ve eleştiren açıklamalarını artırdı. Hazar Ergüçlü de bu noktada isyanını kameralar önünde ifade etti.

Kadın oyuncular ayaklandı! Hande Erçel'in isyanının ardından Hazar Ergüçlü'nün çıkışı anlamlıydı! 2

Dinlenme döneminde olan ve bu durumdan da memnun olan Hazar Ergüçlü, en son Timsah Ateşi isimli tiyatro oyununda yer aldı. Geçen yıl Alev Alev isimli dizinin başrolünde izlediğimiz Hazar Ergüçlü, yeni projeler için de görüşmelerini sürdürüyor.

“Bir şey olursa çalışırım” diyerek yer alabileceği iyi bir proje aradığını ifade eden oyuncu, çalışmayı özlemeye başladığını ifade etti.

Hazar Ergüçlü, dijital projeler ile birlikte oyuncuların tercihlerinin değişmeye başladığını kabul etti. Oyuncu, televizyon dizilerinde de şartların daha iyi bir noktaya dürüst ilerlediğini de düşünüyor.

Senaryonun kendisini heyecanlandırmasının önemli olduğunu ve dürüst oyuncu kadrosunun da öneminin bulunduğunu belirten Hazar Ergüçlü, ücret eşitsizliği konusunda ise şu açıklamayı yaptı:

“Maalesef bu sistem böyle. Bunu başkalaştırmak için uğraşıyoruz lakin eşit ödenti için tekrar tekrar talepte bulunmaya devam edeceğiz ve bunu dayatacağız. Bu zamanla olacak bir şey. Evet, pek bir eşitsizlik var.”

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/kadin-oyuncular-ayaklandi-hande-ercelin-isyaninin-ardindan-hazar-erguclunun-cikisi-anlamliydi/1326909