Yeni Yüzyıl Gazetesi'nden Nadir Uysal'ın haberine göre Bayındır'da 2 yaşındaki ikizler Ramiz, Yahya Bulut ve 3 yaşındaki ağabeyleri Talha Menderes'in diri diri yandığı ev yangınında yangının sobadan yok, üç küçük kardeşin bulunduğu sobasız odadan çıktığı anlaşıldı. İzmir'in Bayındır ilçesinde alev kapanında kalan üç kardeşin can verdiği yangınla ilgili şoke eden gerçeğe ulaşıldı.

Ferhat-Nuriye Menderes çiftinin ikizleri Ramiz ve Yahya Bulut ile ağabeyleri Talha Menderes'in (3) diri diri yandığı ev yangınında, alevlerin sobadan yok üç ufak kardeşin bulunduğu sobasız odadan yükseldiği iddiası ortaya atıldı.

Herkesi yasa boğan talihsiz yangının yankıları sürerken, alevlerin söndürülmesin gerisinde binaya giren AFAD ve itfaiye ekipleri, üç kardeşin kömürleşmiş bedenlerini birbirlerine sarılmış şekilde buldu. Yılların deneyimli itfaiyecileri bile gördükleri gösterme aleyhinde gözyaşlarına başat olamadı. öte yandan anne Nuriye Menderes'in (30) yangın esnasında bahis edildiği gibi ekmek almak için fırına gitmediği ve evde olduğu anlaşıldı. İki katlı binanın daha alçak katında ise çocukların dayısı Selami Cengiz (46) kaldığı öğrenildi.

Komşuların verdiği bilgilere kadar, dayı Selami Cengiz odasında uyurken çay yapmak için mutfakta bulunan anne, çocukların odasından çıkan dumanları gördü. Telaşla üstteki kata çıkan talihsiz bayan yangına müdahale edemeyeceğini anlayınca çaresizce alevleri çeşmeye taktığı bahçe hortumuyla söndürmek istedi. Bir yana da haykırış edip destek isteyen annenin çığlıklarına uyanan dayı, koşarak çocukların odasına çıktı. Kapıyı açmasıyla birlikte harlanan alevler dayıyı da biçare bıraktı.

"ÇOK DİKKATLİ BİRİYDİ"

Ailenin yakınları, 3 yaşındaki Talha'nın son derece hiperaktif bir çocuk olduğunu belirterek, "Eski evlerde soba bir odada yanar ve tüm kapılar konut ısınsın diye açık bırakılır. Anne fazla özenli biriydi, çocukların bulunduğu odada soba yoktu. Belki de çocuklar ellerine geçirdikleri kibrit ya da iyi anlamak gibi yanıcı maddelerle oynarken eşyalar tutuşmuş olabilir" dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/kahreden-yanginda-anne-de-evdeymis-haberi-542921