Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü ilerleyen günler için hava durumu tahminlerini yayınladı. Meteoroloji’nin tahminlerine göre hava sıcaklıkları manâlı derecede artma yaşamazken kar yurtta peyderpey etkisini kaybedecek. Hafta sonu yurdun birçok noktasında etkisizleşen kar yağışı, yurdun iç ve yüksek kesimlerinde yeni haftada bitmiş kendini gösterecek.

YAĞIŞLAR YER YER ETKİSİNİ ARTIRIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere kadar: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Hatay, Amasya, Tokat, Ordu ve Çankırı çevreleri ile Eskişehir ve Ankara'nın kuzey kesimlerinin karla karmakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği varsayım ediliyor.

Yağışların, Batı Karadeniz kıyıları, Bolu, Düzce, Rize, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Batman ve Siirt çevreleri, Trabzon'un doğu, Artvin'in kıyı kesimleri, Sakarya ve Kocaeli'nin kuzeyi ile Van'ın güney ilçelerinde adaleli ve yoğun kar biçiminde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun tepede olan yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Ülke genelinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/kar-bitiyor-soguklar-bitmiyor-haberi-544327