Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar meteoroloji, hava durumuna dair aktüel tahminlerini yayınladı. Yurdun az daha tüm şehirlerinde yağış beklenirken, kıyı kesimler yağışlardan yağmur olarak etkilenecek, iç ve yüksek kesimlerde ise kar etkin olacak. Soğuk hava dalgası gelecek hafta da etkisini sürdürecek. Sıcaklıklar gelecek hafta başında İstanbul’da 3 dereceye kadar düşecek.

KAR İSTANBUL’A GİRİŞ YAPTI

Yapılan uyarıların ardındaki dün akşam saatlerinde Silivri’nin bazı köylerinden kar İstanbul’a giriş yapmıştı. Günün birincil ışıklarında havanın da iyice soğumasıyla Beylikdüzü ve Büyükçekmece’de mevsimin ilk kar yağışı başladı. Sabah saatlerinde yola meydana çıkan bazı vatandaşlar ise Beylikdüzü son durak metrobüs üst geçidinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

ADANA VE HATAY’A KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kadar yapılan son değerlendirmelere kadar: Ülkemiz genelinin fazla bulutlu, Güney Ege kıyıları ile Kars ve Ardahan çevreleri dışarıda tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Adana çevreleri ile Hatay’ın kıyı kesimlerinde adaleli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının ise Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde kayda değer bir değişiklik olmayacağı, batı bölgelerde mevsim normallerinin altında, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/kar-yagisi-istanbula-giris-yapti-haberi-542475