Engebeli Performans Sanatları Merkezi’ndeki (PSM) konser öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şevval Sam, 2003’te Kazım Koyuncu’yla Hey Gidi Karadeniz konserine çıktıklarını söyleyerek, “Aradan az daha 20 yıla yakın zaman geçti. Her Tarafta bir araya gelmiş olmak hem buruk bir mutluluk, aynı zamanda senfoniyle bir arada elde etmek da kreatif açıdan koskocoman bir fırsat benim için. Sadece 4-5 şarkı söyleyeceğim ama kendi adıma, hoş bir şeyin bir parçası edinmek daima fazla heyecanlandırıcı.” ifadelerini kullandı.

Başarılı artist Sam, Niyazi Koyuncu’yla daha önce birlikte şarkılar söylediğini dile getirerek, “İkimiz bir şekilde, Kazım’ın yadigarı kategorisindeyiz. Tabii en çok, o. O yüzden benim için fazla anlamlı bir gece olacak.” dedi.

Karadeniz halkına teşekkür eden ressam, şunları söyledi:

“Onlar beni kendilerinden bildi ve beni kucakladı. Ben daima büyük bir vefa duygusu hissediyorum onlara karşı. Bundan Böyle Karadenizli oldum sayılır. Yıllar oldu. Bir tarafım gerçekten Karadenizli çünkü esas mesele orada doğmuş edinmek yok, aslında o kültürün bir parçası haline bozdurmak bununla beraber. Bunca sene, tabii oysa Kazım’la başlayan yolculuğum, bir noktada kalbimin büyük bir parçasını sahiden Karadenizli yaptı. Ben hakiki bir memleket aşığıyım. Tüm kültürlerine, coğrafyasına, iklimine, her şeyine büyük bir aşk duyuyorum bu toprakların lakin Karadeniz’in süre içinde bende farklı bir yeri oldu.”

– “Ayaklarım titriyor”

Kazım Koyuncu’nun kardeşi Niyazi Koyuncu, 20 sene önceki konseri kulisten izlediğini belirterek, şunları söyledi:

“Çok heyecanlı. Uzun zamandır bu değin heyecanlandığım bir konser olmamıştı. Hatta şu anda ayaklarım titriyor diyebilirim. Çünkü böyle bir kadroyla, onun devamı gibi olması, beni daha fazla heyecanlandırıyor.”

Konserde yer alarak onurlandırıldığını söyleyen sanatkâr sanatçı Fuat Saka, “2003’deri sonradan böyle bir şeyi gündeme getiren, organizasyonu yapan dostlarımıza teşekkür etmek isterim, bizi bir araya getirdiği için. Biz burada hatıralarımızı da yaşatacağız bu akşam, türkülerle. Senfoni orkestrası önemli bir orkestra. Önemli işler yaparlar.” ifadelerine yer verdi.

– “Çok gururluyuz, bu projede olduğumuz için”

Samida grubundan Tamara Şahin ise “Çok sevdiğimiz şahane müzisyenlerle birlikteyiz. Bugün orkestra gerçekten birbirinden değerli müzisyenlerle oluşturuldu. bununla birlikte bu işe gönlünü vermiş, bizim ağabeylerimiz, ablalarımız var bu gece. Biz fazla heyecanlıyız ve çok gururluyuz böyle bir projede yer aldığımız için.” şeklinde konuştu.

Yudum ve Damla Şahin de fazla heyecanlı olduklarını söyledi.

Eserlerin düzenlemelerini Oğuzhan Balcı’nın üstlendiği konserde, sanatçılara Tolga Taviş yönetimindeki 60 şahsiyet senfoni orkestrası eşlik etti.

İlki 2003’te Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen “Hey Gidi Karadeniz” konserinin gala konserine müzikseverler yoğun ilgi gösterdi.

Şevval Sam’ın “Hey Gidi Karadeniz”, “Koyverdin Gittin Beni”, “Bu Dünya Bir Pencere”, “Hayde Yar” ve “Azize” şarkılarını yorumladığı konserde, Niyazi Koyuncu “Pulim”, “Yol”, “İşte Gidiyorum”, “Heydane”, Fuat Saka “Ula Ula”, “Plato Zamanı Geldi”, “Vira Vira” ve “Hamsiye”, Samida grubu ise “Gelin Güzel Geldin”, “Norhars Ellim”, “Adjaruli”, “Anan Var Midur?” eserlerini yorumladı.

Sanatçılar konserin sonunda “Cilveloy” şarkısını daima birlikte söyledi.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/karadeniz-muzigi-coskusu-zorlu-psmde-yasandi.html