GÖLGE VE KEMİK

İsrail asıllı Amerikalı roman yazarı Leigh Bardugo’nun, Grishaverse adlı fazla satan kitap üçlemesinden uyarlanan Gölge ve Kemik (Shadow and Bone), Netflix platformundaki yerini aldı. 19. yüzyıl başlarındaki Rus İmparatorluğu’nun inanılmaz ve mitolojik unsurlarla bezenmiş kurgusal bir hali olan yapımda, büyücüler ve kadim yaratıkların hüküm sürdüğü, karanlık bir dünya anlatılıyor. Bu anlamda efsanelerde geçen “Seçilmiş Kişi” ve “Felek” kavramları da ön plana çıkıyor. Çekimleri Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de gerçekleşen dizide; Orduda kartograf olarak görev yapan yetim bir genç kızın, mucizevi güçlere sahip olduğunu keşfetmesi üzerine, Grisha adlı büyücüler topluluğuna katılarak dünyaya düzeni getirmeye çalışmasını konu alıyor. Karanlık bir masal diyebileceğimiz bu anlatıda, sembolik ve simgesel göstergeler yer alıyor. Mesela; “Karanlık Diyar” adlı gölgeden oluşan bir bölge, ülkeleri birbirinden ayırıyor. Buradaki gölge katmanı, sahiden karanlık bir çağın başlangıcını simgeliyor. Aksiyon doymuş dövüş sahneleri ve gerilim dozu yüksek hikâyesiyle Shadow and Bone dizisi, sizi uzun zaman etkisinden çıkamayacağınız esrarengiz bir evrene doğru destansı bir yolculuğa çıkartıyor.

DİZİNİN KONUSU

Babasız bir haritacı olan Alina Starkov, savaştan parçalanmış bir dünyada yaşamaktadır. Genç kız, Karanlık Diyarı’na yaptığı tehlikeli keşif gezisinde, dünyanın seyrini değiştirebilecek bir güce sahip olduğunu öğrenir. Ama bu zor, bununla birlikte kaderini de değiştirecektir.

Dizinin oyuncuları aralarında; Jessie Mei Li, Ben Barnes, Archie Renaux, Freddy Carter, Amita Suman, Kit Young, Ben Barnes, Simon Sears, Sujaya Dasgupta ve Danielle Galligan yer alıyor.

FANTASTİK BİR SERÜVEN

Netflix’in uzun süredir beklenen dizisi Shadow and Bone, işlediği fantastik unsurlar ve mitsel anlatısıyla daha fazla genç izleyici kitlesine hitap ediyor. Lights Out, Arrival ve Bird Box gibi başarılı yapımların senaristi ve yapımcısı Eric Heisserer‘in uyarladığı dizi, olağanüstü görselleri ve aksiyon doymuş sahneleriyle muhakkak kaçırılmaması gereken bir üretim.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/karanliklar-diyarina-yolculuk-shadow-and-bone-yazisi-532055