Sözcü Gazetesi'nden Fahrettin Öztürk'ün haberine tarafından sanık Okuducu’nun, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan yargılandığı davada, savcı mütalaasını açıkladı.

İstanbul 9. Ağır Cinayet Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutsak sanık Serhat Okuducu, Ses ve Görüş Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada taraf avukatları da hazırlanmış bulundu.

MÜTALAA VERİLDİ

Savcının esasa ilişkin sunduğu mütalaada, davalı Serhat Okuducu’nun dolaylı yoldan suçu itiraf ettiği, olay yerini bildiren kamera kayıtlarında Övünç Seyit Yaran’ın kaldırım kenarında yanına gelen sanık ile aralarında itişmenin ve tartışmanın olduğu anlatıldı.

Mütalaada, ATK raporunda müşteki Yaran’ın yaralanmasının yaşamsal risk oluşturmadığı ancak kolay tıbbi müdahale ile giderilemeyecek nitelikte ve hayati fonksiyonlara etkisinin ağır olduğu belirtildi.

“SANIĞIN KASTI ÖLDÜRMEYE YÖNELİK” DENİLDİ

Durum sonrası müşteki Onur Seyit Yaran'ın, olay yerinde yer alan bir iş yerine kaçtığının belirtildiği mütalaada, sanığın üzerinde silah olduğu halde olay yerine gittiği, amaç aldığı, vücut bölgesi ve meydana gelen yaranın yeri ve niteliği itibarıyla sanığın kastının öldürmeye karşın olduğu ve sanığın eyleminin ‘kasıtlı olarak öldürmeye girişim’ suçunu oluşturduğu kaydedildi.

Mütalaada, esir davalı Serhat Okuducu hakkında, ‘bile bile öldürmeye girişim’ suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

“DOLAYLI YOLDAN SUÇU KABUL ETTİ”

Övünç Seyit Yaran’ın avukatı Aydınlatılmış Tay, esasa ilişkin beyanında mütalaaya katıldıklarını ifade ederek “Dosya kümülatif bir şekilde değerlendirdiğinde ve sanığın dolaylı yoldan suçu kabul etmesi, suçun işlendiğini göstermektedir. Bu sebeple ‘Kasten öldürmeye teşebbüs' suçu kapsamında cezalandırılmasına ve bu aşamada tutukluluğun devamına karar verilmesini istek ederiz” dedi.

Sanık ile avukatı ise, esasa ilişkin savunmalarını aranje etmek için vakit başvurusunda bulundu.

TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti, sanık ile avukatının esasa ilişkin savunmalarını hazırlamaları için süre verdi.

Duruşma, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/kardeslerim-dizisinin-dorukuna-silahli-saldiri-davasinda-gelisme-haberi-533138