Sözcü Gazetesi'nden Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre Anadolu 3. Ağır Canice Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutsak davalı Tayfun Şahin cezaevinden getirilirken, müştekiler ile taraf avukatları da salonda hazırlanmış bulundu.

Şahit olarak dinlenen G.G. ifadesinde, “Mehmet Ali İbin'in çalıştığı acentenin sahibiyim. Kendisi 6 ay kadar benim işyerimde çalıştı. Olay günü 189 adet kargo ile dağıtıma çıktı. Saat 11.00 sıralarında şoför bana data verdi. Yaralama olduğunu, Mehmet Ali'yi hastaneye kaldırdığını söyledi. Maktul takriben 10 yıldır kargo sektöründe çalışmaktadır. Çevresinde ve müşterilerince fazla sevilen bir kişiydi. İş ahlakı ve iş etiği üstüne örnek gösterilebilecek, meslek arkadaşları göre çok sevilen bir kişiydi. Yapıcı ve agresif olmayan biriydi” dedi.

MÜTALAA AÇIKLANDI

Başlıca hakkındaki mütalaasını ifade eden Cumhuriyet savcısı, sanığın maktul Mehmet Ali İbin'in yüzüne yumruk attığını, gelen darbenin etkisiyle İbin'in sendeleyerek yere düştüğünü, düşmenin etkisiyle kafatası kemiğinde kırık olacak şekilde yaralandığını belirtti. Mütalaada, olayın başlangıcı, seyri ve sonucuna kadar sanığın öldürme kastı olmaksızın hileli tahrike maruz kalmamasına karşın maktule yönelik yaralama kastıyla yumruk attığı, mahsus yaralama suçunu işlemeye yönelik eylemi neticesinde maktulün yere düşerek kafatasının kırılması biçiminde olayı sonlandığı aktarıldı.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın kastını aşar şekilde vefat sonucunu meydana getirmeye kullanışlı hareket ile üstüne atılı “bilerek yaralama neticesinde ölüme niçin olma” suçunu işlediğinin anlaşıldığını kaydetti.

Mütalaada sanığın “kasıtlı olarak yaralama neticesinde ölüme niçin olma” suçundan 8 yıldan 12 yıla değin hapis ile cezalandırılması talep edildi. Hileli tahrik uygulanmasını gerektirir bir sebep bulunmadığının belirtildiği mütalaada, davalı hakkında hileli kışkırtma indiriminin uygulanmaması istendi.

‘BEN MASUMUM' DİYE SAVUNMA YAPTI

Duruşmada savunma yapan davalı Tayfun Şahin, şunları söyledi;

"Ben masumum. Ben kendimi anlatamıyorum. Dükkan benim bir daha aşağı sokağımdadır. Ben orada esnafım. Kimseyle tartışacak durumda değilim. Beni çağıran maktuldür. Kendisi beni itekledi. Kargoyu bana uzatıp çekiştirirken karnıma vurdu. Ben sağ kolunu kullanan bir insanım. Sağ elimde kargo paketi vardı. Sadece sol elimle itekledim. Vurmadım.

Maktulle aramda 3 kişi vardı. Ben şoföre, ‘Sizi şubenize şikayet edeceğim' diye söyledim. Benim iteklememden sonra maktul az bir tedarik geriye gitti. 5-10 saniye içinde sırt üstü düştü.

Aracın şoförü maktulün epilepsi krizi geçirdiğini söyledi. Avucumla getirdim su verdim. Ben maktule yönelik hiçbir hareket yapmadım. Gerçekten yapmadım.

Kamera kayıtları ortadadır. Hastaneye kendim götürdüm. Doktorun yanında maktulün başından ayrılmadım. Ben böyle bir şey yapmadım."

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Davalı Tayfun Şahin'in tutukluluk halinin devamına karar veren duruşma heyeti, sanık avukatlarına savunma yapmalarını için zaman vererek duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İstanbul Çekmeköy'de 19 Ekim 2020 tarihinde sipariş veren Tayfun Şahin'in kargo dağıtıcısı Mehmet Ali İbin ile telefonda görüştüğü ve İbin'in kargoyu bulunduğu yere yakın caminin önünden alabileceğini söylediği anlatıldı. Tayfun Şahin'in kargoyu elde etmek için olay yerine gittiğinin anlatıldığı iddianamede, kargo dağıtıcısı İbin ile kargonun kendi adresine getirilmemesi ve geç kalması yüzünden tartışmaya başladığı kaydedildi.

Mehmet Ali İbin'in kolide açık adres yazmadığını ve gelip kendisinin almasını söylemesi üzerine, Tayfun Şahin'in maktulün yüz kısmına yumruk attığının belirtildiği iddianamede, İbin'in yumruk sebebiyle sert şekilde yere düştüğü, ağzından burnundan kan gelecek şekilde yaralandığı aktarıldı. Hastaneye kaldırılan İbin'in tedavisi yapılırken, 5 gün sonra hayatını kaybettiği anlatıldı.

İddianamede, Tayfun Şahin'in, “mahsus yaralama neticesinde ölüme niçin olma” suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis ile cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/kargo-gorevlisine-yumruk-atarak-olumune-sebep-olan-sanik-ben-masumum-haberi-538810