Sabah Gazetesi'nden Mevlüt Hasgül'ün haberine göre Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan Övünç Yüksek Dağ Eker'den (20) acı haber geldi. Kaçan kurbanlık koyunu bulmak için evden ayrıldıktan sonradan yeniden haber alınamayan genç, 3 gün daha sonra ölü olarak bulundu.

Tıp fakültesi öğrencisi Iftihar Yüksek Dağ Eker, bayram tatili için annesiyle birlikte Pursaklar'da oturan dedesi Zühtü Erdoğan'ın (65) yanında gitti. Eker ve dedesi, bayramın birinci günü öğle saatlerinde kurbanlık koyunu kesmek için ahırdan çıkardı. Bu sırada kurbanlık koyun dağlık alana doğru kaçtı. Onur ve dedesi, koyunun peşinden gitti.

Dede Zühtü Erdoğan, geri dönerek kamyonetini alıp koyunun önüne geçmek için öbür bir yoldan gitti. Iftihar Yüksek Dağ Eker ise dağlık alanda koyunla birlikte kayboldu. Erdoğan'ın yakınlarıyla yaptığı aramadan sonuç alınamayınca polis ve jandarmaya haber verildi. Arama - kurtarma ekipleri, bayramın birincil günü saat 15.00'ten itibaren arama faaliyeti başlattı. Gece geç saatlere dek süren aramalarda kaybolan Övünç Alp Eker bulunamadı.

Bayramın ikinci günü sabahın birincil ışıklarıyla birlikte bitmiş arama çalışması başlatılırken, havadan helikopter destekli yapılan çalışmalarda termal kamera ve drone kullanıldı.

Eker'in bulunması için önceki gece geç saatlerde ara bahşedilen çalışmalara dün sabahtan bitmiş başlandı. Ekipler, Eker'in kaybolduğu alandaki çalışmalara havadan ve karadan devam ederken, akşam saatlerinde arama çalışmalarına katılan Sirkeli Mahallesi sakinleri, Çalseki mevkiinde kurumuş bir çay yatağında yüzüstü yatar vaziyette Eker'i ölü buldu.

Eker'in, kaybolmadan önce güvenlik kamerasına yansıyan son görüntülerinin olduğu bölgeye yakın bir yerde bulunduğu öğrenildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/kayip-onur-alpden-kahreden-haber-geldi-haberi-535837