Sözcü Gazetesi'nden Zeynep Kaplan'ın haberine kadar Kılıçdaroğlu konuşmasında Gara şehitleriyle ilgili Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği 5 sorunun cevabını hâlâ alamadığını ve bu soruların cevabını beklediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu hem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine karşın, “Gelmişiz, anlatmışız, ne değin sorunuz varsa buyurun cevaplamaya hazırız demişiz. Ondan sonra sorumluluğu Cumhurbaşkanımızın üzerine yıkmaya kastetmek PKK’yı aklamak, defalarca birlikte bir cephe olma fırsatını kaçırmaktır” sözlerine de yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

* Sarayın memurları benim muhattabım yok. Dolayısıyla ona cevap vermeyi içten bulmuyorum.

* Şehitlerimiz hepimizin şehidi, bölücü terör örgütünü daima beraber kınamalıyız. Kullandığımız dil devletin diline uygundur, sarayın diline yerinde değildir. Açarsanız Genelkurmay Başkanlığı'nın sitesini benzer şeyi der, ‘bölücü terör örgütü' der. Benzer şeyi biz de kullanıyoruz.

* Biz terör örgütünün reklamını gerçekleştirmek zorunda değiliz, Türkiye’nin birliğinden, bütünlüğünden yanayız. Sayın Erdoğan'ın beni eleştirmesini onun açısından anlayışla karşılıyorum çünkü verilemeyecek hesabı var.

* Ben soru sordum, kimseye hakaret etmedim. Ben sadece soru sordum. Ben sokaktaki vatandaşın sormasını istediği 5 soruyu sordum. Ben demiyorum; Erdoğan diyor, ‘başarısız olduk' diyor.

* Biz de sorumlusu kim diye sorduk? Meksika’ya gidip diğer Türkiye’de diğer konuşamazsınız. Orada siyasiler sorumluysa Türkiye'de de siyasiler sorumludur.

“5 SORUNUN CEVABINI BANA DEĞİL MİLLETE VERECEK”

* Acilen ben kalkıp da ordumuzu, Genelkurmay'ı, Silahlı Kuvvetler'i mi eleştireceğim? Onlar siyasetin emrindedir. Siyaset açıklamalar vermiş onlar da gereğini yapmışlardır. En tepedeki kim? Erdoğan, sorumlusu da odur. 13 vatandaşımıza ‘esir' diyor.

* Siz ne zamandan beri bir terör örgütünü yasal muhattap olarak görüyorsunuz? Bunun üstünde kim durdu? Erdoğan, ‘rehin’ lafını kullanmıyor, ‘esir’ lafını kullanıyor. Ben desem kim bilir ne olurdu? Zihinsel Olarak bali olan cümbür cemaat bilir ki; burada bir başarısızlık vardır. Bunu dillendiren de Sayın Erdoğan'dır.

* Başarısızlığın faturasının talimatı verene kesilmesi gerekir. 13 şehit var, bunu galibiyet diye yutturmaya çalışıyorlar.

* Ben halk adına soru sordum, niye bu sorulardan bu değin alındılar onu da anlamıyorum. Hala cevabını almış değilim 5 sorunun cevabını Erdoğan'dan tekrar bekliyorum. Hakarete gerek değil. 5 sorunun cevabını bana değil millete verecek zaten.

“BEN SORUNCA KIZIYOR”

* Bu soruların yanıtını bulamadığım için 5 sorunun cevabını hâlâ bekliyorum. İster Erdoğan verir ister onun yetkilendirdiği biri verir.

* Soruyorum ya siz İstanbul seçimlerinde gittiniz bölücü terör örgütünün ele başından mektup aldınız ‘bize takviye ver' diye. Kardeşim İstanbul seçimleri için takviye istiyorsun da 13 kişiyi özgür bırakın diye bir çağrı mektubu, bir yorumlama istemiyorsun?

* Trump telefon etti papazı hemencecik bıraktın. Papazı verirken, ‘ben sana papazı hemencecik veriyorum sen de şu 13 tane arkadaşımızı bize iadesini sağla diyemez miydin? Ben bunu sorunca kızıyor.

*Ne yaparsa yapsınlar inandığım yoldan, 13 şehidimizin hakkını hukukunu hayatımın son anına dek savunacağım. Kendi ülkesi için hayatını veren insanların sorumluluğunu birilerinin üstlenmesi gerekiyor.

Destici ise şunları ifade etti:

* Bu sürecin başlayabilmesi için siyasi ortamın yumuşaması lazım. Meclis’teki tüm partilerin katılımıyla iki taraflı bir siyasi partiler yasası hazırlanarak bu gerçekleştirilebilir.

* Biz geçtiğimiz hafta İYİ Parti ve daha sonra Halkçı Parti’yi ziyaret ettik. Görüşlerimizi orada da belirttik. Biz CHP’nin sürece katkısını fazla önemsiyoruz.

* Terörle uğraş hepimizin iki taraflı meselesi. Bu meselede en önemli sorumluluğumuz bir siyasetçi olarak bir ve beraber hareket etmektir. Esas gaye alınması gereken evlatlarımızı kahpece öldüren terör örgütüdür.

* Kınanması gereken PKK'dır. Bu üzüntülü hadisede bile gördük ki PKK'nın Meclis'teki uzantısı HDP bunu kınamaktan geri durdu. Ara Sıra ağzımızdan sehven bazı ifadeler çıkabilir bunun peşine düşüldüğü vakit bizim aleyhimize de kullanılabilir.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/kemal-kilicdaroglu-5-sorunun-cevabini-bekliyorum-haberi-528870