Lafçı Gazetesi'nin haberine göre partisinin grup buluşmasında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

İstanbul Megakent Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Valiliği koordinesindeki pandemi buluşmasına çağrılmaması İstanbul için bir buluşma yapılıyor. İstanbul Megakent Belediye Başkanı davet edilmiyor. Niye? Bir hazmedememişlik var burada. Galibiyeti hazmedemiyorlar. Başka Bir Deyişle demokrasiyi hazmedemiyorlar!

– Valiler bahane uydurmaz. Bahane uyduracak bir pozisyona düştüysen hataya bakma sen vali değilsin. Koltuk için iftiharını satan vali olmaz. Ürkek adamdan vali olmaz. Vali dediğin mert olur, dirayetli olur!

– Ekrem İmamoğlu vazifesini yaparken bunlar AKP’li hizmet götürmeyelim dedi mi? Asla demedi. O megakent belediye başkanı senin de megakent belediye başkanındır. Demokrasiye inanacaksın, demokrasinin gereğini yapacaksın.

SARAY’IN VALİSİ İSEN AKP SANCAĞI TAK

– Her şeyden daha ehemmiyetlisi nezaketin gereğini yapacaksın. Ben Saray’ın valisiyim diyorsan taşıtına Türk sancağı değil AKP’nin sancağını takacaksın. Ben valileri devletin valisi olarak görmek istiyorum!

– Her görüşten insanın meselelerini dinleyen bir şahıs olarak görmek istiyorum. Vali bu bedeli kesinlikle öğrenmeli. Valiler bahane uydurmaz. Bahane uyduracak bir pozisyona düştüysen hataya bakma sen vali değilsin!

1.5 MİLYON AŞIYI HOLLANDA ALDI

İthal corona aşısı Aşı ithal edeceksiniz, 11 Eylül’de arzuhal veriyorsunuz.14 Ekim’de aşılar başka yere gitti sınıyor. Böyle bir devlet yönetimi olmaz. Bunu özellikle AK Parti’ye rey veren yurttaşlara söylüyorum. Halkoylamasında da evet oyu verdi o yurttaşların büyük bir kısmı.

– 1.5 milyon aşıyı biz alamadık, Hollanda aldı. Hani Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilince süratli hareket edilecekti, bürokratların dahi esamesi okunmuyor. Devletin hakla idarenmesi gerekir. O surattan Devlet Ana deriz, baba değil.

SENİN FERİŞTAHIN GELSE BİZİ SUSTURAMAZ

Toplatılan “FETÖ’nün Politik Ayağı” isimli broşürün toplatılması FETÖ’nün politik ayağı nerede? Onu saklıyorlar. İyi ki bu memlekette CHP var. Çıkardık FETÖ’nün politik ayağı. Neler var, Millî Güvenlik Kurulu kararı var. Ulusu kin ve nefrete yönlendiriyormuş… Erdoğan’ın açıklamaları, öbürlerinin açıklamaları, MİT’in FETÖ’yü daha önceki senelerden beri izlediğinin evrakı var. FETÖ’nün politik ayağı kimdir? Devletin kılcal damarlarına ve en kritik noktalarına yerleştiren şahıs FETÖ’nün politik ayağıdır bu kadar kolay.

– FETÖ’nün politik ayağının bir numaralı sorumlusunun Saray’da oturduğunu herkes öğreniyor. Bu kitap toplatmalar ne zamandan beri böyle. Darbe yarıyıllarında olur. Şimdi 20 Temmuz sivil darbesinden sonra yapıyorlar. Varsayıyorlar ki bunu topladığımız zaman Kılıçdaroğlu susacak. Senin feriştahın gelse bizi susturamaz. Biz bu memlekete sevdalıyız.

YEMİN EDERKEN AYAĞINI KALDIRILDI HERALDE!

Erdoğan’ın Malatya’da evine ekmek götüremediğini söyleyen servisçiye “Şu sevinç çayını iç” demesi Erdoğan yemin etti tarafsız olacağım diye. İffeti ve iftiharı üzerine yemin etti. Yemin ederken herhalde bir ayağını kaldırmıştır. Sancağı taşıyorsan tarafsız olacaksın! Malatya’ya gitti Erdoğan. Servisçiler Odası Başkanı, O da AK Partili. Saygı dinliyorum. “Esnaf olarak müjde bekliyoruz” diyor. Erdoğan “Ne müjdesi ben müjde verdim zati” diyor.

– Başkan senin kulağın dinlemiyor mu, koskoca Erdoğan size ne müjdeler vermiş farkında değilsiniz! Askıda ekmek uygulaması başladı. Ekmek götüremiyorsan git oradan ekmeği al evine götür. Başkan devam ediyor, “İşsiziz, konutumuza ekmek götüremiyoruz” diyor. “Bu bana çok mübalağalı geldi' diyor Erdoğan, “Şu sevinç çayını iç, sevincine bak” diyor.

– Servisçi ekip meblağ gibi parti meblağsa bu neticeye direnecek. ‘Benim aldığım aidatlar çiftçi, minimum fiyatlı için değil, müteahhit için tüketiliyorsa ben de ona tüketirim, oyumu vermem’ demelisin. İşte o zaman saygıdeğer vatandaş olursun.

Kaynak: www.sacitaslan.com