“BIRAK KARDEŞİM SEN HELALLEŞMEYİ”

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

* Helalleşme diyor lakin neyin helalleşmesi? Yurttaş sizden hibe bekliyor. Dükkanı kapattı, ‘bana destek et’ diyor. ‘Çoluk çocuğum aç, kirayı ödeyemiyorum, faturaları ödeyemiyorum’ diyor.

* Erdoğan para değil diyemez. Para var. Para yok lafını katiyen kabul etmiyorum. Birileri için para var. Üstelik dolar, euro ve her türlü imkan var. Doların fiyatı yükseldiği zaman 5’li çete seviniyor.

* Köprüden geçerken, tünelden geçerken dolar üzerinden para ödeyeceksin. Bunlar döviz garantili. Peki esnaf, kahveci, büfeci taksici, bunlar ne yapacak? ‘Gel helalleşelim’ diyor. Bırak kardeşim sen helalleşmeyi. Sen önce bunlara geçinebileceği bir imkan sağla, para ver. Para var lakin o paranın adil dağıtılması lazım.

“ASLINDA HELALLEŞMEK İSTİYORSA 5’Lİ ÇETEYE PARA VERMEYECEK”

* Helalleşme olayı sadece ve yalnızca insanları teselli etmek, insanların inançlarını veya duygularını sömürmek nedeniyle ‘onların sıkıntılarını ben nasıl unutturabilirim’ çabası. Bu çaba nafile bir çabadır. Bu sıkıntıları yaşamış millet, bu sıkıntıları unutmuyor.

* Erdoğan eğer aslinda helalleşmek istiyorsa o 5’li çeteyi parayı vermeyecek. Diyecek oysa, ‘Kardeşim bana yıl sonuna kadar müsade verin. Bu parayı size yok, esnafa dağıtacağım’. Bunu söyleyecek, o kadar.

“‘ESNAF NASIL OLSA BANA OY VERİR’ DİYE DÜŞÜNÜYOR”

* Şöyle görüyor Erdoğan; ‘Esnaf nasıl olsa bana oy verecek’… Esnaf bana oy vereceğine tarafından diğerlerine parayı ödeyeyim, esnafa seçime yakın bir kıyak geçerim, hepsini unuturlar’ diye bekliyor.

* 2 milyona yakın esnafımız var. Bunlara 2 milyar 200 milyon lira para verecek. 21 elektrik dağılma şirketinin fiyatlarında yüzde 17,5 indirim yaptı. Sağladığı miktar 2 milyar lira. 21 elektrik şirketi dağıtıcısına sağladığı imkanı milyonlarca esnafı vermedi.

“SİYASİ TERCİH VARLIKLIDAN YANA”

* Ne aramak para değil? Para var fakat siyasi seçim esnaftan, vatandaştan yandan değil. Siyasi tercih daha varlıklılardan yanadır. O nedenle pandemi süreci kazanç dağılımını mucizevi bozmaya başladı.”

* Siyasi parti liderlerinin sosyal medyadan peş peşe yaptığı erken tercih çağrıları için Kılıçdaroğlu, “Bu konuda bir eşgüdüm olmadı. Aklın yolu bir zaten. Benim düşündüğümü Meral hanım da, Esas bey de, Gültekin bey de düşünüyor. Aklın yolu bir.”

“TÜRKİYE’Yİ SEVİYORSA ÇABUCAK ERKEN SEÇİME GİTMELİDİR”

“Erdoğan erken seçime gider mi?” sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şu cevabı verdi:

* Erdoğan Türkiye’yi seviyorsa çabucak bir erken seçime gitmelidir. Türkiye’yi, insanını seviyorsa. Türkiye’yi daha perişan, daha sorunlu bir ışık halkası getirmek istemiyorsa bir erken seçime gitmek zorundadır. En büyük hakem halkın kendisi. Memnunsa zaten vatandaş baştan seçecektir.

* Hoşnut değilse başka bir insan getirecektir. ‘Hay hay kardeşim, Halep ordaysa arşın burada, sandığı koyuyorum, gelin kardeşim ben yeniden seçileceğim’ desin. Niye demiyor? Halktan korkulur mu? Gecikilen her günün faturası vatandaş üstünde daha ağır bir tartma bırakacaktır.

İTTİFAK GENİŞLEYECEK Mİ?

Irk İttifakı’nın büyüyüp büyümeyeceği ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

* İttifakın genişleyip genişlememesi bugünkü sorun yok. Yerel seçimlerde bir ittifak yoktu ama doğrudan doğruya oluştu. Önümüzdeki zaman içinde adi seçimlerde yeniden oturur konuşuruz. İttifakın içinde kimler olur, kimler olmaz bugünden bir şey söylemek içten değildir.

* Şöyle bir gözlemim var; muhakkak şeyleri yaklaşık olarak belirli bir zaman diliminde ortaklaştırdık. Söylemler dahil. Örneğin güçlendirilmiş parlamenter söylem. Buna aynı ortaklaştırdığımız söylemler var. Bir araya gelerek ortaklaştırmadık.

* Her bir parti kendi içinde tartışıp söylemini gerçekleştirdi. Bir baktım ki sözcükler farklı bile olsa aynı şeyleri dillendiriyoruz. Bu hoş bir şey. İleride anlaşma kültürünü güçlendirmesi, anlaşma potansiyelini yükseltmesi açısından son derece hoş.

“SEÇİMLER GELİNCE OTURULUR, DEFALARCA BERABER KONUŞULUR”

* HDP bizim ittifakın içinde değildi. HDP önümüzdeki işlem içinde nasıl bir pozisyon alır bilmiyorum. Sayın Sancar, ‘Insanlar İttifakı içinde değiliz, öyle bir düşüncemiz de değil. Lakin Cumhurbaşkanlığı seçimde oturulur, konuşulur’ diyor. O süreç geldiğinde zaten bu görüşmeler bir şekliyle gerçekleşir.

* Şunu kabul etmemiz gerekiyor; HDP’yi bir anlamda Cumhur İttifakı kendi yanına tutmak için özel bir çaba harcıyor. o kadar ki, seçimlerde kırmızı bültenle aranan kişiyi TRT’ye çıkardılar. Buna benzer pek fazla çabalar harcadılar. Bu milletin ferasetine güveniyorum. Bunu yemediler, oy için yapıldığını gördüler. Seçimler gelince oturulur her zaman beraber konuşulur, tartışılır, bir yol haritası belirlenir.

“İKTİDARA GELİRSEK BAYRAM, BAYRAM GİBİ KUTLANACAK”

CHP iktidara gelirse yapılacaklardan bahseden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

* Herkes dar olsun. Bizim ittifakımızda Cumhuriyet Millet Partisi herkesin güvencesidir. Bu güvencenin yanına Temel bey olacak. Bu güvencenin yanında İYİ Parti ve Meral bayan da olacak. Bu güvencenin yanına Halkçı Parti olacak.

* Eğer olursa, ittifak büyürse Ali Babacan olacak, Sayın Davutoğlu olacak. ‘Aman ha sakın bunlara oy vermeyin, gelirse bunlar olacak’ diyorlar. Hiçbir şey olmayacak.

* Türkiye rahatlayacak. Bayramı bayram gibi kutlayacak. Bu bayram, bayram gibi kutlanıyor mu? Coronada ölenleri bile gizliyorlar. Kaç birey olduğunu da açıklamıyorlar. Türkiye’nin aşamayacağı bir sorun yok.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/kemal-kilicdaroglundan-cumhurbaskani-erdogana-helallesme-yaniti-haberi-532664