Milliyet Gazetesi'nin haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup buluşmasındaki konuşmasında gündeme ait açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu özetle şunları kaydoldu:

HEP BERABER: Hatay’da yasaklanan terör hamlesi Terörün partisi, kimliği, inancı yoktur. Terör eylemlerine hep beraber karşı çıkmak zorundayız. Özellikle 40 yıldır canları feda eden Türkiye dimdik, bir arada durmak zorundadır. Yaralanan güvenlik vazifelilerimiz var, onlara şükranlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz.

HAZMEDEMEMİŞLİK: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Valiliği koordinesindeki pandemi buluşmasına çağrılmaması Bir hazmedememişlik var burada; zaferi, demokrasiyi hazmedemiyorlar. Ekrem Bey, İstanbulluların reyiyle geldi. Görevini yaparken ‘bunlar AK Parti’li, bunlara hizmet götürmeyelim’ dedi mi? Hayır. Bütün tersine her yurttaşa denk yanaşmaya itina gösterdi. Sayın Vali’ye anımsatmak isterim; sen arabanda Türk sancağı kullanan bir bireysin. Başka Bir Deyişle hem hükümetin hem devletin temsilcisisin. Öyle bir buluşma yapıldığında İBB Başkanı’nı davet etmek zorundasın. Çok acil olmuş... Valiler, bahane uydurmaz. Vali sağlam durur, gururlu durur. Yeri geldiğinde bir yetersizi varsa belediye başkanına direktif vereceksin.

GARİBANA OLACAK: Aşı münakaşası Herkes aşı peşinde. İngiltere 30 milyon doz aldı, biz de 1,5 milyon doz. Bellim bu 1,5 milyon dozu torpili olan, adamını bulan alıp kullanacak. Yeniden olan garibana olacak.

YENİ ZEKERİYA ÖZ: Enis Berberoğlu’nun yine suçlanma arzının yalanlanmasına müteveccih mahallî duruşma kararları Günümüz, kadının veya kadıların satın alındığı gündür. Devlette hak yok. Bizim yeni Zekeriya Öz’ümüz, saraydan aldığı yönergeyle Tüzük Duruşması’ne, ‘Kusura bakma, senin kararını uygulamam. Ne demek Tüzük. Saray ne istediyse onu yazarım. Bu kararı vereceğim ki yarın beni saray daha üst makamlara getirsin. Ben, yeni Zekeriya Öz’üm’ diyor.

UYUYACAK YERİ YOK: Hak Bakanı Abdulhamit Gül’e seslendi Sormak gerekiyor; o koltukta suskun kaldığın için mi aralıksız oturuyorsun? Tüzüğü ihlal eden dominant hakkında soruşturma açmamız gerekir’ dedin mi hiç? Yoksa tam geleceğini koltuğa bağlayıp ‘Benim için koltuk her şeyden kıymetlidir, koltuğumu koruyayım, memleket yanabilir’ mi dedin sen? Sen hak bakanıysan, HSK başkanlığını yapıyorsan bu yanlış giden kumpasa çomak sokmayacak mısın?

GIRTLAĞA KADAR BORÇ: Cumhuriyet tarihinin en büyük bütçe sarihi var. Devlet gırtlağına kadar borç içinde. Yurttaş da gırtlağına kadar borç içinde. Türkiye Varlık Fonu’nun kısa vadeli borçları 26 milyar liradan 951 milyar liraya, uzun vadeli borçlar ise 32 milyar liradan 211 milyar liraya çıkmış gidişatta. Toplam borçlar 58 milyar liradan 1 trilyon 223 milyar liraya çıktı. Parayı nereye tükettiniz diye soruyoruz, ‘saklı’ diyorlar.

FRANSA’YA BOYKOT ÇAĞRISI: Dünyada yalnız kaldık. ‘Boykot uygulayacağız’ diyorsun. Yurttaşın Fransız mülkü alacak hali mi var? Bu sözleri ediyorsun, artta duramıyorsun. Biz yurtta sulh, dünyada sulh ananesinden geliyoruz. Tartışma bizim kitabımızda yoktur, zorunlu olmadıkça. Her ülkeye hürmetliyiz ama her ülkenin de bize hürmet dinlemesi gerekli. Her ülkenin, bizim bağımsızlığımızı koruması gerekli...

Gül ve valilikten cevap

Hak Bakanı Abdulhamit Gül, Kılıçdaroğlu’nun kendisine müteveccih tenkitlerine “Şayet bir makam için birisini görmek istiyorsa aynaya baksın. Koltuğu için kolunun altında kasetlerle gelen birinin bizlere söyleyeceği sözlerin hiçbirisini kabul etmiyoruz. Bizim tek tasamız haka hizmet doğrultusunda itimadı gözetebilmek. Kişimizle alakalı söylediği hususları da kendisine iade ediyorum” cevabını verdi. Dominant, savcı cübbesinin olmadığını dile getiren Gül, “Sayın Kılıçdaroğlu’nda varsa onu bilemem. Türkiye’de yargısal yetkiyi yargı üyeleri kullanır, bunun ötesindeki hiçbir tavrı kabul edemeyiz” dedi. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada ise “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Sayın Valimiz hakkında yapmış olduğu açıklamalarının 22 Nisan 2020 tarihindeki açıklamasında olduğu gibi yetersiz ve hakikati yansıtmayan bilgilerden kaynaklandığı anlaşılmaktadır” denildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com