Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Çekya’da ünlü müzik gruplarından Asonance’in solisti Hana Horka, corona virüsü sebebiyle uygulanan kısıtlamalardan muaf edebilmek için eşi ve oğlunun virüse yakalandığı dönemde kendisine bilerek corona virüsü bulaştırdıktan sonradan sosyal medya hesabından iyileştiğini duyurdu.

Horka geçtiğimiz pazar günü yaptığı paylaşımında, “Delta mutasyonundan kurtuldum. Fazla renkliydi. Yaşasın, artık saunam var, sosyal hayatım var, yüzebileceğim. Yani tiyatro, sauna, konser ve biraz da deniz olacak hayatımda. Hepinize hoş günler dilerim. Hayat benim ve senin için burada” ifadelerini kullandı.

Ancak şarkıcı Hana Horka, paylaşımından 2 gün sonra, salı günü hayatını kaybetti.

Annesinin ölümüne ilişkin açıklama yapan Jan Rek, “Annem 5 gündür hastaydı. Onun kendisine corona virüsü bulaştırdığını birincil ilk önce anlamamıştım. Çünkü kendisini izole etmemişti. Sonra öğrendim ki babam ve ben virüse yakalandığımızda o da seve seve virüse yakalanmış. İlk ilk kez bir PCR deneme yaptırdı ve sonucu olumsuz çıktı. Daha Sonra hastalandığını anladı ve ikinci bir test yaptırdı, fazla çıktı. Babam ve ben aşı olduk, hastalığı hafif atlattık. Yalnızca 3 gün sürdü. Ama annem aşı almak istemiyordu. Annemin hastalığı 5 gün sürdü. Kendini iyi hissetmiyordu. Son gün sabah uyandı, üstünü değiştirip yürüyüşe çıktı. Eve geldiğinde sırtının ağrıdığını söyledi. Uzanmasını söyledik ve görünürde 10 dakika içinde hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

Rek, annesinin aşı yaptırmamasına rağmen aşılarla ilgili entrika teorilerine inanmadığını vurgulayarak, “Görüşü, aşı olmaktansa corona virüsüne yakalanma fikrinin daha iyi olduğuydu” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/kendisine-bilerek-korona-bulastiran-sarkici-oldu-haberi-544008